Bezlepkové hrachovo-makové krekry
Také vás občas přepadne chuť na něco křupavého a do nejbližšího obchodu to máte 12 kilometrů? Nebo jen potřebujete nějakou dobrotu třeba k vínu? Pak jsou tyhle krekry dobrou volbou.

Ingredience na 10 porcí
- 1 hrnek hrachových vloček
- 2 lžíce máku
- 2 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 rovná lžička soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 10 lžic oleje
- 10 lžic vody
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Hrachové vločky v mixéru rozmixujeme na mouku.
Smícháme se všemi ostatními surovinami a těsto vyklopíme na arch pečícího papíru.

Rozválíme na placku tak, abychom pokryli celý pečící papír (klidně kus odkrojíme, nastavíme tam, kde chybí a znovu převálíme). Měla jsem silikonový váleček, se kterým to jde výborně, tak nevím, jak to jde s dřevěným - v tom případě bych asi válela přes potravinovou fólii.

Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky a celý papír dáme na pečící plech.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 25 - 30 minut. Opravdu vydržíme tuhle dobu, i když krekry vypadají pečené dříve. Ale po 25 minutách spolehlivě ztratí takovou tu typickou hrachovou příchuť. Zkoušela jsem ochutnat dříve, ale nebylo to ono.
Mohlo by vás zajímat: