Bezlepkové hrachovo-makové krekry

Také vás občas přepadne chuť na něco křupavého a do nejbližšího obchodu to máte 12 kilometrů? Nebo jen potřebujete nějakou dobrotu třeba k vínu? Pak jsou tyhle krekry dobrou volbou.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek hrachových vloček
  • 2 lžíce máku
  • 2 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 rovná lžička soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vody

Postup

1

Hrachové vločky v mixéru rozmixujeme na mouku.

2

Smícháme se všemi ostatními surovinami a těsto vyklopíme na arch pečícího papíru.

3

Rozválíme na placku tak, abychom pokryli celý pečící papír (klidně kus odkrojíme, nastavíme tam, kde chybí a znovu převálíme). Měla jsem silikonový váleček, se kterým to jde výborně, tak nevím, jak to jde s dřevěným - v tom případě bych asi válela přes potravinovou fólii.

4

Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky a celý papír dáme na pečící plech.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 25 - 30 minut. Opravdu vydržíme tuhle dobu, i když krekry vypadají pečené dříve. Ale po 25 minutách spolehlivě ztratí takovou tu typickou hrachovou příchuť. Zkoušela jsem ochutnat dříve, ale nebylo to ono.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Matcha cookies s čokoládou a guaranou

Rychlé opékané brokolicové placičky s quinoou a sýrem

Dýňové donuty

Křupavý pečený falafel

Pikantní vepřové nudličky

Domácí bulky na burgry

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Makový chlebíček s vůní citrónu

Restované tofu s nudlemi, zeleninou a shiitake houbami

Rychlé domácí mandlové mléko :-)

Chia pudding s ovocem a oříšky