fbpx

Chléb s pečenou řepou a hummusem

Dokonale pečená řepa s karamelizovanou omáčkou z balzamikového octa s osvěžujícími klíčky mungo na opečeném chlebu s cizrnovým hummusem....aneb takhle chutná dokonalost.

Chléb s pečenou řepou a hummusem

Ingredience na 2 porce

  • chléb , ideálně ořechový nebo semínkový ( nedoporučuji světlý chléb, chuťově se moc nehodí )
  • 2 středně velké červené řepy
  • extra panenský olivový olej
  • cizrnový hummus , cca 150 g ( pokud budete kupovat stejně jako já, ideální je klasický, ne s chilli apod. )
  • pepř
  • sůl
  • balzamikový ocet
  • cca 2 lžíce třtinového cukru
  • mungo klíčky ( ale mohou být klidně jakékoliv máte rádi )

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečícím papírem. Řepu oloupeme a vložíme dobře osolenou a opepřenou do nachystaného alobalu, zakapeme olivovým olejem a dokonale zabalíme do alobalu. Dáme péct cca na hodinku do trouby. Pokud máme malé řepy budeme potřebovat dvojnásobné množství a čas by měl stačit kolem půl hodinky až čtyřiceti minut.

Chléb s pečenou řepou a hummusem
2

Jakmile je řepa hotová, nakrájíme jí na menší kousky. Rozpálíme pánev s troškou olivového oleje , vložíme řepu , zakapeme 4 lžícemi octa a třtinového cukru, necháme zkaramelizovat a trochu opéct. Nyní nakrájíme a nasucho opečeme krajíce chleba. Namažeme hummusem, poklademe řepou a posypeme klíčky

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře