Pohankový chléb

Tento recept na bezlepkový chléb je u nás doma oblíbený a mají ho rádi i členové rodiny, kteří jedí normální pečivo. Recept neobsahuje koupené namíchané bezlepkové směsi ani žádné přidané škroby a cukr. A navíc díky koření skvěle voní!

Bez pšenice

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku hladké pohankové mouky
  • 1 hrnek mletých mandlí (nemusí být loupané)
  • 2 lžíce mletého lněného semínka
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 ¼ č. lžičky soli (himalajské)
  • 1 lžíce chlebového koření (drcený kmín, případně koriandr a fenykl)
  • 1 a ½ hrnku čisté vody

Volitelné, ale doporučené:

  • 1 hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce sezamových semínek na posypání

Postup

1

Smícháme spolu všechny sypké ingredience a pak postupně přiléváme vodu a vytvoříme hustší směs. Chlebové těsto se trochu lepí, proto je nejpohodlnější péct ho ve formě, ale mokrýma rukama lze vytvarovat i bochník, který pak pečeme na plechu.

2

Připravené těsto přendáme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy. Já peču v malé chlebové formě 10 x 25 cm.
Těsto můžeme ještě posypat sezamovými semínky. Pak pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut na 190 °C. Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, vyndejte upečený chléb z formy a dejte zpátky do trouby jen na mřížku a nechte péct ještě asi 4 minuty.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaové řezy

Květák pečený v sezamovém kabátku

Špenátová omeleta s rajčátky

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

Medovníkové kuličky

Makovec

Halloweensky koláč s jablkami

Opékané brambory a čerstvé zelené fazolky s uzenou klobásou

Domácí pickles aneb kvašená zelenina

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem