Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krásně nadýchaná střídka a opojná vůně. Dokonalé pro ranní probuzení, zvlášť v kombinaci s teplým kakaem. Vyzkoušejte tyto lahodné dvoubarevné copánky. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Z mléka, droždí a cukru zamíchejte kvásek a nechte jej 15 minut pracovat. Zbylé ingredience smíchejte, přilijte kvásek a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na poloviny a jednu obarvěte pomocí kakaa na hnědo. Každou barvu rozdělte ještě na poloviny a nechte půl hodiny kynout. Poté vytvarujte z každého těsta přibližný kruh.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krok 2

Ze žloutků, cukru, vanilky a másla smíchejte hladkou směs, kterou rovnoměrně natřete na kruhy.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krok 3

Každý kruh rukama roztáhněte na stejně velké obdélníky a zároveň náplň vpracuje do těsta.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krok 4

Každý obdélník srolujte do ruličky, které pak mezi sebou propleťte. Vždy tmavou a světlou část, vzniknou vám tedy dva pletence.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krok 5

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krok 6

Pocukrujte moučkovým cukrem a nechte před podáváním vychladnout.

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Ingredience

Těsto

  • 500 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 kg hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • kůra z jednoho pomeranče

Náplň

  • 3 žloutky
  • 100 g krupicového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • 100 g másla
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé cukety zapečené s parmezánem

Popraskané dýňové sušenky

Květáková polévka s mrkví a sýrem hotová do 30 minut

Borůvkový dezert

Vanilkovo-tvarohový dortík s lesními jahodami

Opékaný květák s parmazánem a petrželkou

Miniquiche s různými náplněmi

Ovocno-škoricové suflé

Sekaná mumie

Jablečné nudle s ořechy

Dýňové kari s cizrnou

Rajčatová gratina s bramborami a karamelizovanou cibulí