Postup
Krok 1
Z mléka, droždí a cukru zamíchejte kvásek a nechte jej 15 minut pracovat. Zbylé ingredience smíchejte, přilijte kvásek a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na poloviny a jednu obarvěte pomocí kakaa na hnědo. Každou barvu rozdělte ještě na poloviny a nechte půl hodiny kynout. Poté vytvarujte z každého těsta přibližný kruh.

Ze žloutků, cukru, vanilky a másla smíchejte hladkou směs, kterou rovnoměrně natřete na kruhy.

Každý kruh rukama roztáhněte na stejně velké obdélníky a zároveň náplň vpracuje do těsta.

Každý obdélník srolujte do ruličky, které pak mezi sebou propleťte. Vždy tmavou a světlou část, vzniknou vám tedy dva pletence.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Pocukrujte moučkovým cukrem a nechte před podáváním vychladnout.
