Jemné vanilkovo-kakaové copánky
Krásně nadýchaná střídka a opojná vůně. Dokonalé pro ranní probuzení, zvlášť v kombinaci s teplým kakaem. Vyzkoušejte tyto lahodné dvoubarevné copánky. 🙂

Ingredience
Těsto
- 500 ml mléka
- 42 g droždí
- 3 lžíce krupicového cukru
- 100 ml vlažné vody
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- kůra z jednoho pomeranče
Náplň
- 3 žloutky
- 100 g krupicového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- 100 g másla
Postup
Krok 1
Z mléka, droždí a cukru zamíchejte kvásek a nechte jej 15 minut pracovat. Zbylé ingredience smíchejte, přilijte kvásek a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na poloviny a jednu obarvěte pomocí kakaa na hnědo. Každou barvu rozdělte ještě na poloviny a nechte půl hodiny kynout. Poté vytvarujte z každého těsta přibližný kruh.
Ze žloutků, cukru, vanilky a másla smíchejte hladkou směs, kterou rovnoměrně natřete na kruhy.
Každý kruh rukama roztáhněte na stejně velké obdélníky a zároveň náplň vpracuje do těsta.
Každý obdélník srolujte do ruličky, které pak mezi sebou propleťte. Vždy tmavou a světlou část, vzniknou vám tedy dva pletence.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Pocukrujte moučkovým cukrem a nechte před podáváním vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
kakao sladké pečivo sladké recepty snadné recepty
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře