fbpx

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Krásně nadýchaná střídka a opojná vůně. Dokonalé pro ranní probuzení, zvlášť v kombinaci s teplým kakaem. Vyzkoušejte tyto lahodné dvoubarevné copánky. 🙂

Vanilkovo-kakaové copánky

Ingredience

Těsto

  • 500 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 kg hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • kůra z jednoho pomeranče

Náplň

  • 3 žloutky
  • 100 g krupicového cukru
  • lžička vanilkového extraktu
  • 100 g másla

Postup

Krok 1

Z mléka, droždí a cukru zamíchejte kvásek a nechte jej 15 minut pracovat. Zbylé ingredience smíchejte, přilijte kvásek a vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na poloviny a jednu obarvěte pomocí kakaa na hnědo. Každou barvu rozdělte ještě na poloviny a nechte půl hodiny kynout. Poté vytvarujte z každého těsta přibližný kruh.

0194dae1cc4ab51ae57a49d5c5e52a56_view_lKrok 2

Ze žloutků, cukru, vanilky a másla smíchejte hladkou směs, kterou rovnoměrně natřete na kruhy.

aca57ba17a1d9aec54740148f794f087_view_lKrok 3

Každý kruh rukama roztáhněte na stejně velké obdélníky a zároveň náplň vpracuje do těsta.

1d72091df1b12854ef245a1e1cd3a077_view_lKrok 4

Každý obdélník srolujte do ruličky, které pak mezi sebou propleťte. Vždy tmavou a světlou část, vzniknou vám tedy dva pletence.

092a47f63d581b70eaea870bad97ebe4_view_lKrok 5

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

d3ad516faaab281dbfc78b669dd1c6e0_view_lKrok 6

Pocukrujte moučkovým cukrem a nechte před podáváním vychladnout.

6f4b7fb44546629a625eba9de89c3059_view_l

Mohlo by vás zajímat:
kakao sladké pečivo sladké recepty snadné recepty

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře