Špenátová torta

LastDiva

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 450 g mrazeného špenátu
  • 4 vajíčka
  • 150 g špaldovej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 250 g údeného syra
  • kyslá smotana
  • tavený syr v črievku
  • 100–150 g masla
  • červená paprika
  • šunka
  • horčica
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

1

Ako prvé si nechajte rozmraziť špenát a nastrúhajte údený syr na hrubšom struháku.

2

Žĺtka vyšľahajte so štipkou soli, pridajte trocha kyslej smotany, cca 50 ml (prípadne smotanu na varenie, či šľahanie), preosiatu múku, korenie a prášok do pečiva.

3

Do cesta vmiešajte rozmrazený špenát a približne polovicu údeného syra.

4

Z bielok vyšľahajte tuhý sneh a po častiach vmiešavajte do cesta. Pripravte si dva okrúhle plechy a dajte piecť (na spodok plechu som dala papier na pečenie).
Pečte cca 20 minút na 180 °C.

5

Plnka:
Maslo vyšľahajte pomocou mixéra do peny, pridajte zvyšnú smotanu a tavený syr. Chvíľu mixujte, abyste dostali nadýchaný krém.

6

Červenú papriku a šunku nakrájajte na malé kúsky a pridajte do plnky spolu so zvyšným syrom.
Na dochutenie použite soľ, prípadne horčicu.

7

Po vychladnutí korpusov jeden natrite plnkou a druhý korpus položte na vrch. Nechajte trocha stuhnúť a môžete podávať so zeleninkovým šalátom.

Poznámka

Niektoré ingrediencie nemusia sedieť hmotnostne, robila som to od oka, ale pevne verím, že sa vám tiež podarí. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čočkový salátek s vařeným vejcem

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Tataráček z červené řepy

Rebarborový koláč s jogurtovou náplní a špetkou zázvoru

Lívance s jablky, skořicí a křupavým sypáním + Videorecept

Osvěžující okurkový sorbet jen ze 3 surovin

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Borůvkové muffiny

Fitness květákové rizoto – žádná rýže, minimum sacharidů

Čokoládový koláč z červené řepy

Originální slané krekery se slaninou za 15 minut

Vývar s pohankovou jíškou