fbpx

Okurkový sirup

Tento sirup je lepší v létě, ale ta zima je tak dlouhá, že jsem se rozhodla si léto trochu připomenout :).

Okurkový sirup

Ingredience na 4 porce

  • 0,5 l vody
  • 350 g přírodního nerafinovaného cukru
  • 1 okurka

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Převařím si vodu a rozpustím v ní cukru.

2

Okurku si nastrouhám na tenké plátky, i se slupkou a promíchám s vychladlou cukrovou vodou.

3

Nechám odstát do druhého dne, odšťavním a přefiltruji přes čistou utěrku. Odšťavnit můžete v odšťavňovači nebo rovnou přecedit přes utěrku a pořádně vyždímat :).

4

Přeliji do sterilizované sklenice a uložím do ledničky.

Poznámka

Sirup vydrží tak tři dny. Proto ho dělám v menším množství. Třeba jen z půlky okurky. Ředěni je větší, než býváte zvyklí, třeba 1:4.

Mohlo by vás zajímat:
Nápoje

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře