Okurkový sirup

Tento sirup je lepší v létě, ale ta zima je tak dlouhá, že jsem se rozhodla si léto trochu připomenout :).

Pro lásky z lásky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 l vody
  • 350 g přírodního nerafinovaného cukru
  • 1 okurka

Postup

1

Převařím si vodu a rozpustím v ní cukru.

2

Okurku si nastrouhám na tenké plátky, i se slupkou a promíchám s vychladlou cukrovou vodou.

3

Nechám odstát do druhého dne, odšťavním a přefiltruji přes čistou utěrku. Odšťavnit můžete v odšťavňovači nebo rovnou přecedit přes utěrku a pořádně vyždímat :).

4

Přeliji do sterilizované sklenice a uložím do ledničky.

Poznámka

Sirup vydrží tak tři dny. Proto ho dělám v menším množství. Třeba jen z půlky okurky. Ředěni je větší, než býváte zvyklí, třeba 1:4.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný recept na sladké domácí Salko

Video: Máslové košíčky s vanilkovým žloutkovým krémem z Hongkongu

Zapékané hlávkové zelí s cuketou, česnekem a sýrem

Ricottové gnocchi

Křupavé zelné placičky

Fitness nepečené ořechovo-kokosové kuličky s kakaem a chia semínky

Naše perníčky

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Křehký ořechový koláč s máslovým těstem a čokoládou

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Restovaná ryba s hráškovým pyré

Domácí chléb bez hnětení