Jahodový dort s čokoládovým ganache

Tento recept vznikl improvizací, nejdříve jsem chtěla připravit na narozeniny svého přítele naked cake, ale nakonec vznikl tento výborný jahodový dort s čokoládovým ganache.

Veronika Grombířová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 12ks vejce
  • 120g hladká mouka
  • 60 g cukr

Náplň a zdobení:

  • 1000 ml smetana kešlehání
  • 250g mascarpone
  • cca 50g marmeláda/džem (podle chuti já dala brusinkový, ale může být i jahodový nebo jiný)
  • 400g bílá čokoláda
  • 100g tmavá čokoláda
  • 500 g jahody
  • 100g borůvky
  • 100g maliny

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

2

Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.

3

Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, žloutky taky vyšleháme a přidáme k bílkům.

4

Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!

5

Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.

6

Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.

7

Krém ze šlehačky:
1. Rozmícháme si marcarpone.
2. 500ml smetany vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.

8

Čokoládový ganache:
1. Poměr ingrediencí je vždy 1:1 smetana a čokoláda.
2. Dáme vařit smetanu.
3. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme ji z ohně.
4.Přidáme rozlámanou čokoládu (bílou a tmavou zvlášť) tak, aby byla ve smetaně ponořená, a necháme ji rozpustit
5. Směs rozmícháme dohladka a necháme za občasného zamíchání úplně vychladnout. Nakonec ganache vyšleháme dotuha. Vyšleháme pouze ganache z bílé čokolády, nevyšlehané ganache z tmavé čokolády použijeme na dohotovení

9

Dohotovování:
1. Nakrájíme si jahody na plátky.
2. Korpusy si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
3. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému a tenké plátky jahod
4. Horní vrstvu také natřeme marmeládou a potřeme krémem ganache z bile čokolády.
5. Krémem ganache z bile čokolády obmažeme celý dort.
6. Dort dáme přes noc vychladnout a poté na vrchol opatrně naneseme krém ganache z tmavé čokolády který ale nevyšleháme, naskládáme ovoce a opět necháme zatuhnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohový tapioka dort s borůvkami a čokoládou

Jarní zeleninový salát s cottage a grilovaným sýrem

Fazolová polévka

Rukolový krém

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Krémová polévka z kořenové zeleniny, která zahřeje a zasytí

Zapečené tortellini s ragú

Vanilkové rohlíčky

Jemný citrónový dort s pudinkem

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Arašídový dort s podmáslím a cukrovou polevou

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu