Korpus:
Náplň a zdobení:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Obkreslíme si dno formy na pečící papír,vystřihneme a umístíme na dno formy.
Bílky oddělíme od žloutků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a přidáme cukr, žloutky taky vyšleháme a přidáme k bílkům.
Mouku prosejeme do mísy s vyšlehanými vejci. ! Důkladně promícháme!
Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme cca 20 minut, upečené těsto poznáme klasickým testem se špejlí.
Upečený korpus dáme vychladit na mřížku.
Krém ze šlehačky:
1. Rozmícháme si marcarpone.
2. 500ml smetany vyšleháme do tuha.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
Čokoládový ganache:
1. Poměr ingrediencí je vždy 1:1 smetana a čokoláda.
2. Dáme vařit smetanu.
3. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme ji z ohně.
4.Přidáme rozlámanou čokoládu (bílou a tmavou zvlášť) tak, aby byla ve smetaně ponořená, a necháme ji rozpustit
5. Směs rozmícháme dohladka a necháme za občasného zamíchání úplně vychladnout. Nakonec ganache vyšleháme dotuha. Vyšleháme pouze ganache z bílé čokolády, nevyšlehané ganache z tmavé čokolády použijeme na dohotovení
Dohotovování:
1. Nakrájíme si jahody na plátky.
2. Korpusy si nakrájíme na dva nebo tři pláty.
3. Na každé patro natřeme marmeládu nebo džem a přídáme poctivou vrstvu krému a tenké plátky jahod
4. Horní vrstvu také natřeme marmeládou a potřeme krémem ganache z bile čokolády.
5. Krémem ganache z bile čokolády obmažeme celý dort.
6. Dort dáme přes noc vychladnout a poté na vrchol opatrně naneseme krém ganache z tmavé čokolády který ale nevyšleháme, naskládáme ovoce a opět necháme zatuhnout.