Domácí pšenično-žitné rohlíčky s jemně slanou kůrčičkou

Zkuste domácí rohlíčky a už nikdy nebudete chtít jiné!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g pšeničné hladké mouky
  • 100 g žitné chlebové mouky
  • 30 g sádla
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky soli
  • 280 ml vlažné vody

Postup

1

Všechny ingredience smícháme dohromady buď pomocí pekárny, nebo ručně.

2

Necháme kynout přibližně hodinku.

3

Poté rozdělíme na 10 bochánků a z každého vyválíme podlouhlý trojúhelníček. Nemusí být nijak rovný ani přesný.

4

Rohlíčky rolujeme od širší části směrem ke špičce trojúhelníku. Po srolování do válečku malinko poválíme, abychom upevnili všechny spoje. Necháme rohlíčky 40 minut kynout.

5

Předehřejeme troubu na 230 °C a pečeme zhruba 15 minut do zlatova. V průběhu pečení dvakrát postříkáme vodou se solí. (Ideální je udělat slaný roztok a ten nalít do nádoby např. na postřik květin. Samozřejmě do nové, nepoužité :) )

6

Rohlíčky po upečení ihned dáme vychladnout na rošt.

7

Mažeme máslem a ještě teplé papáme. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Reuben sendvič

Cuketový koláč

Nepečený čokoládový koláč s jahodami + Videorecept

3 recepty na nelámavé čokoládové polevy

Domácí burákové máslo

Soba nudle s krůtím masem a bylinkami

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Bezlepkový mrkvový chléb

Rychlá snídaně z jedné pánve

Božský čokoládový dort z červené řepy

Mrkvovo-jablečné sušenky s kokosem

Naše perníčky