Focaccia s olivami a tymiánem

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • 2 dcl vlažné vody
  • Mořská sůl
  • Čerstvý tymián
  • Zelené nebo černé olivy
  • Olivový olej

Postup

1

Ve vlažné vodě rozpustíme droždí. Postupně do směsi přimícháváme prosátou mouku. Vzniklou směs necháme zpracovat kuchyňským robotem.

2

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu vykynout. Pokud máte více času, můžete ho jednou srazit a nechat vykynout ještě jednou.

3

Mezitím si nakrájíme olivy na tenké plátky a ze snítky si otrháme jednotlivé lístky tymiánu. Plech si vyložíme pečícím papírem a vytvarujeme na něj těsto. Poté těsto pokapeme olivovým olejem, posolíme hrubozrnnou solí, posypeme plátky oliv a tymiánem a dobře vše do těsta vetřeme.

4

Pečeme přibližně 15 minut na 200 stupňů.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem

Krůtí na mrkvi, bylinkách a bílém víně

Zázvorový nápoj s medem a citronem

Netradiční salát s jahodami a šťovíkem

Francouzský toast

Citronový dort se smetanovou polevou

Čirokový koláč s mákem a povidly

Hrnková šlehačková bublanina s ovocem za 40 minut

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Penne alla crudaiola

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami