Pizzoví šneci s parmazánem a čabajkou z křupavého máslového těsta
Nesmrtelná klasika a skvělá chuťovka k pohoštění hostů. Tito pizzoví šneci jsou z křehkého máslového těsta, které dodává pikantní náplni příjemný podtón a intenzivní chuť. Plus je zde hromada sýra, která také jistě přijde k chuti :).
- Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí
- Porce: cca 32 kusů

Ingredience
Těsto
- 375 g hladké mouky
- 1/4 lžičky soli
- 200 g másla, nakrájeného na kostky
- 10 g čerstvého droždí
- 55 ml mléka
- 2 vejce, rozšlehaná
Náplň
- rajčatová omáčka/sugo/kečup
- 100 g strouhaného eidamu
- 50 g parmazánu, strouhaného
- 80 g čabajky, nakrájené na kolečka
Na potření
- 1 malé vejce, rozšlehané
Postup
Droždí nechte rozpustit v mléce.
Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. přidejte studené máslo a pomocí vidličky jej vmíchejte do mouky, měly by se vytvořit menší hrudky.
Poté přilijte mléko s droždím a vypracujte do hladkého a viskózního těsta.
Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte hodinu až dvě kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Na pomoučeném povrchu rozdělte těsto na poloviny. Každý kus rozválejte na přibližně 40×25 cm velikosti.
Na každý rozprostřete rajčatovou omáčku, polovinu množství strouhaného sýra, parmazánu a čabajky.
Oba pláty těsta srolujte do ruličky a nakrájejte na tlustší kolečka – přibližně 2,5 cm.
Kolečka přendejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a pečte přibližně 20 minut nebo dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto parmazán pečení pohoštění posezení silvestr slané recepty
Zdroj: www.homecookingadventure.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře