Thajské zelené kuřecí kari

Obliba tohoto pokrmu rychle přerostla hranice Thajska. V receptu se používá kari pasta, té jsou základní tři druhy – červená, žlutá a zelená. Červená je nejvíce pálivá a právě zelená pálí nejméně, takže se jí určitě nebojte. Do zeleného kari můžete dát klidně i vepřové maso a nebo i krevety.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 větší kuřecí prsa
  • 3 lžíce zelené kari pasty
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 150 – 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 menší červená paprika
  • 2 hrsti hrášku
  • 2 hrsti fazolových lusků
  • cca 100 g nakládaného bambusu
  • šťáva z limety
  • cca 4 cm zázvoru nebo galangalu
  • cca 8 středně velkých krémových žampionů (případně bílých nebo shitake)
  • 1 – 2 chilli papričky
  • hrst čerstvého koriandru (případně sušený)
  • olej na smažení
  • jasmínová rýže k podávání
  • pokud máte možnost, můžete přidat pár listů limety, thajskou bazalku a taky
  • citronovou trávu

Postup

1

Všechny ingredience si připravte předem, protože pak už je to dost rychlovka, tak ať stíháte. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na kostičky nebo nudličky, stejně tak i červenou papriku. Bambus, pokud chcete, můžete také pokrájet, ale já ho nechávám tak. Zázvor oloupejte a rozkrojte na tři kolečka. Zázvor ani galangal se pak ale nejí, ten se před podáváním z polévky vyndá. Fazolové lusky, jestli nemáte mražené nakrájené, tak taky nakrájejte. Žampiony také očistěte a nakrájejte na menší kostičky. A chilli papričky také nakrájejte (ale nemusíte, když je necháte vcelku, budou pálit méně). I koriandr.

2

Dejte si vařit jasmínovou rýži tak, jak jste zvyklí. Já ji vařím už jen v rýžovaru.

3

Asi tak čtvrt hodinky předtím než bude hotová rýže začněte připravovat kari. Na rozpáleném oleji osmahněte kari pastu, dejte pozor, bude to hodně prskat! Po minutce, až se trochu rozvoní, přidejte nakrájená kuřecí prsa a nechte je zatáhnout. Přidejte houby, zázvor a červenou papriku a jen zlehka orestujte. Poté přidejte vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, bambus, šťávu z limety, chilli papričku a fazolové lusky. Nakonec přidejte hrášek a koriandr a nechte 10 minut provařit.

4

Po deseti minutách máte hotovo a můžete podávat :). Jak už jsem psala, zázvor ani galangal se nejí, stejně tak i pokud jste použili citronovou trávu nebo limetové (kafrové) listy, ani jedno se nejí.

5

Podávejte s jasmínovou rýží.

6

Dobrou chuť ♥

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové minilívanečky s borůvkovým přelivem

Salát s řepou a fetou

Losos s květákovou kaší

Špagety s rajčaty a tofu

Bramborové klínky pečené s čedarem a slaninou + avokádový dip

Zapečená šunka se špenátem

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Pečené mističky z toastového chleba

Divoká králičí svíčková

Vánoční pečený čaj

Snadné řezy s vanilkovým pudinkem a čokoládovou polevou

Kuracie prsia na póre a šampiňónoch s cottage syrom

letni salat s avokadem, jahodami a kozim syrem

Letní salát s jahodami, avokádem a kozím sýrem