
Všechny ingredience si připravte předem, protože pak už je to dost rychlovka, tak ať stíháte. Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na kostičky nebo nudličky, stejně tak i červenou papriku. Bambus, pokud chcete, můžete také pokrájet, ale já ho nechávám tak. Zázvor oloupejte a rozkrojte na tři kolečka. Zázvor ani galangal se pak ale nejí, ten se před podáváním z polévky vyndá. Fazolové lusky, jestli nemáte mražené nakrájené, tak taky nakrájejte. Žampiony také očistěte a nakrájejte na menší kostičky. A chilli papričky také nakrájejte (ale nemusíte, když je necháte vcelku, budou pálit méně). I koriandr.
Dejte si vařit jasmínovou rýži tak, jak jste zvyklí. Já ji vařím už jen v rýžovaru.
Asi tak čtvrt hodinky předtím než bude hotová rýže začněte připravovat kari. Na rozpáleném oleji osmahněte kari pastu, dejte pozor, bude to hodně prskat! Po minutce, až se trochu rozvoní, přidejte nakrájená kuřecí prsa a nechte je zatáhnout. Přidejte houby, zázvor a červenou papriku a jen zlehka orestujte. Poté přidejte vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, bambus, šťávu z limety, chilli papričku a fazolové lusky. Nakonec přidejte hrášek a koriandr a nechte 10 minut provařit.
Po deseti minutách máte hotovo a můžete podávat :). Jak už jsem psala, zázvor ani galangal se nejí, stejně tak i pokud jste použili citronovou trávu nebo limetové (kafrové) listy, ani jedno se nejí.
Podávejte s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť ♥