fbpx

Domácí pečené chipsy s bylinkami

Po vyzkoušení tohoto receptu už nejspíše nikdy nekoupíte chipsy z obchodu. Tyto jsou křupavé, voňavé, skvělé – ovšem pečené a s minimálním podílem tuku. Navíc si je můžete přizpůsobit přesně svému vkusu, přidejte třeba bylinky či česnek :).

  • Doba přípravy: 35 minut
  • Porce: 2
recept-na-domaci-pecene-chipsy

Ingredience

  • 3 střední brambory, oloupané
  • sůl a pepř
  • česnek, bylinky (volitelné)
  • 1 až 2 lžíce oleje

1119761274img_8187copy2

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory nakrájejte na velmi tenké plátky, přibližně 3 mm.
  3. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vsypte do něj bramborové plátky. Nechte vařit 3 až 5 minut, poté slijte a brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem a bylinkami dle chuti.
  4. Jednotlivé plátky vyskládejte na připravený plech a pečte je přibližně 15 minut nebo dozlatova.
  5. Hotové chipsy přendejte na mřížku k vychladnutí. Stačí pár minut, aby nebyly horké a můžete podávat.

Videorecept

Mohlo by vás zajímat:
brambory chipsy domácí recepty pečení pohoštění posezení slané recepty

Zdroj: www.homecookingadventure.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře