Domácí pečené chipsy s bylinkami

Po vyzkoušení tohoto receptu už nejspíše nikdy nekoupíte chipsy z obchodu. Tyto jsou křupavé, voňavé, skvělé – ovšem pečené a s minimálním podílem tuku. Navíc si je můžete přizpůsobit přesně svému vkusu, přidejte třeba bylinky či česnek :).
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Porce: 2

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory nakrájejte na velmi tenké plátky, přibližně 3 mm.
  3. Přiveďte k varu hrnec s vodou a vsypte do něj bramborové plátky. Nechte vařit 3 až 5 minut, poté slijte a brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem a bylinkami dle chuti.
  4. Jednotlivé plátky vyskládejte na připravený plech a pečte je přibližně 15 minut nebo dozlatova.
  5. Hotové chipsy přendejte na mřížku k vychladnutí. Stačí pár minut, aby nebyly horké a můžete podávat.

Videorecept

 

Ingredience

  • 3 střední brambory, oloupané
  • sůl a pepř
  • česnek, bylinky (volitelné)
  • 1 až 2 lžíce oleje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Seitan s hnědou omáčkou a rýží

Dýňový falafel

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Banánové lívance ze dvou surovin :)

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Video: Lahodné vanilkové Crème brûlée

Švestkový koláč posypaný plátky mandlí

Recept na skořicovou pochoutku s krémovou polevou

Bezlepkové ředkvičkové fit placičky

Nadýchaná pěna z bílé čokolády s pravou vanilkou

Paleo vafle z dýňových semínek a kysaného zelí

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky