Domácí pečené chipsy s bylinkami
Po vyzkoušení tohoto receptu už nejspíše nikdy nekoupíte chipsy z obchodu. Tyto jsou křupavé, voňavé, skvělé – ovšem pečené a s minimálním podílem tuku. Navíc si je můžete přizpůsobit přesně svému vkusu, přidejte třeba bylinky či česnek :).
- Doba přípravy: 35 minut
- Porce: 2

Ingredience
- 3 střední brambory, oloupané
- sůl a pepř
- česnek, bylinky (volitelné)
- 1 až 2 lžíce oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Brambory nakrájejte na velmi tenké plátky, přibližně 3 mm.
- Přiveďte k varu hrnec s vodou a vsypte do něj bramborové plátky. Nechte vařit 3 až 5 minut, poté slijte a brambory smíchejte s olejem, solí, pepřem a bylinkami dle chuti.
- Jednotlivé plátky vyskládejte na připravený plech a pečte je přibližně 15 minut nebo dozlatova.
- Hotové chipsy přendejte na mřížku k vychladnutí. Stačí pár minut, aby nebyly horké a můžete podávat.
Videorecept
Mohlo by vás zajímat:
brambory chipsy domácí recepty pečení pohoštění posezení slané recepty
Zdroj: www.homecookingadventure.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře