fbpx

Olive all´ascolana

Tento recept pochází z regionu Marche.

Olive all´ascolana

Ingredience na 4 porce

  • 300 mletého masa (namíchané vepřové, hovězí, drůbeží)
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • troška nasekané hladkolisté petržele
  • hrst nastrouhaného parmezánu
  • velké zelené olivy, já použila asi 700 g
  • malá cibule, nakrájená najemno
  • půlka mrkve, nakrájená najemno
  • půlka řapíkatého celeru, nakrájeného najemno
  • extra-panenský olivový olej
  • 1 dc bílého vína
  • olej na smažení
  • strouhanka, vejce a mouka na obalení

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Na rozpáleném oleji osmahneme mrkev, celer a cibuli. Přidáme maso, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Mezitím vypeckujeme olivy, pokud máme již bez pecek, tak je na jedné straně rozkrojíme. Vypneme oheň a do masové směci přidáme vejce, sýr, petržel, citronovou kůru a muškátový oříšek.

2

Promícháme a směs ještě rozmixujeme v mixéru. Každou olivu vyplníme masovou směsí a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme do zlatova v oleji (stačí pár minut) a podáváme ještě teplé.

Mohlo by vás zajímat:
Hovězí Předkrmy Vepřové

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře