Olive all´ascolana

Tento recept pochází z regionu Marche.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 mletého masa (namíchané vepřové, hovězí, drůbeží)
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • troška nasekané hladkolisté petržele
  • hrst nastrouhaného parmezánu
  • velké zelené olivy, já použila asi 700 g
  • malá cibule, nakrájená najemno
  • půlka mrkve, nakrájená najemno
  • půlka řapíkatého celeru, nakrájeného najemno
  • extra-panenský olivový olej
  • 1 dc bílého vína
  • olej na smažení
  • strouhanka, vejce a mouka na obalení

Postup

1

Na rozpáleném oleji osmahneme mrkev, celer a cibuli. Přidáme maso, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Mezitím vypeckujeme olivy, pokud máme již bez pecek, tak je na jedné straně rozkrojíme. Vypneme oheň a do masové směci přidáme vejce, sýr, petržel, citronovou kůru a muškátový oříšek.

2

Promícháme a směs ještě rozmixujeme v mixéru. Každou olivu vyplníme masovou směsí a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme do zlatova v oleji (stačí pár minut) a podáváme ještě teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Vláčná jablečná roláda s cukrovou polevou a ořechy

Jablečné řezy s pudinkem z listového těsta

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Nepečené čokoládové sušenky z ovesných vloček

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Jemná celerová pomazánka s česnekem hotová za chvíli

Cizrna s mrkví na jalovci

Křupavé máslové sendviče s náplní z jablek a goudy

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a mozzarellou