fbpx

Ingredience na 2 porce

  • 0,5 kg slávek
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dl bílého suchého vína
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst nasekané petrželky
  • Oříšek másla

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.

Slávky na víně
2

Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.

Slávky na víně
3

Na olivovém oleji orestujte šalotku, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Zalijte vínem, přidejte sůl a pepř, vložte slávky, posypte petrželí a pod poklicí duste 5-6 minut. Během dušení promíchejte.

Slávky na víně
4

Slávky vyndejte naběračkou na talíř. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte máslo. Přelijte omáčkou

Slávky na víně

Poznámka

Doporučuji podávat s bagetou

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře