Ze změklého másla, mouky a tvarohu dobře vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, každou vytvarujeme do koule, zabalíme do igelitu a dáme na hodinu odležet do lednice.
Náplň si připravíme tak, že promícháme brynzu s jemně nastrouhanou vařenou bramborou, utřeným česnekem a chilli. Brambora v tomto případě napomáhá tomu, aby brynza při pečení neutekla z pirohů ven.
Těsto si vytáhneme z lednice a vyválíme, aby bylo silné asi 3 mm a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm, která plníme lžičkou brynzové náplně. Těsto s náplní přehneme na polovinu a okraje přimáčkneme vidličkou.
Pirohy vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180° na 25 - 30 minut.
Pirožky jsou dobré teplé i studené a jsou ideálním pohoštěním pro návštěvu. No a pokud i Vy máte rádi brynzu, budete je zaručeně zbožňovat!