na dip:
Cuketu omyjte a škrabkou na zeleninu naškrábejte podélně na dlouhé, tenké plátky. Pokud nemáte škrabku, nakrájejte cuketu na co nejtenčí delší plátky a na pá minut je dejte osmažit na pánev. Jen do doby než zezlátnou a změknou, poté je z pánve sundejte.
Cuketu nesolte, sýr i pancetta jsou dostatečně výrazné. Na plátky cukety položte plátek pancetty nebo slaniny, vložte obdelníček sýru a zarolujte.
Zapékací misku si vymažte máslem a zarolované závitky naskládejte těsně vedle sebe. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C asi na 20 minut. Pokud máte cuketové plátky předsmažené, stačí péct tak 10 minut, ať cuketa není rozblemclá. Halloumi, ač se neroztéká, tak krásně povolí.
Na dip si nasekejte bylinky najemno. Ideální je pažitka, kerblík, petrželka, ale použít můžete jaké je libo. Bylinky smíchejte s jogurtem a špetkou soli a zakápněte citronovou šťávou. Podávejte ideálně k ještě teplým závitkům.
Tyto závitky jsou super jako překrm, ale když k nim dáte ještě nějakou přílohu, třeba rýži či brambory, tak máte plnohodnotné hlavní jídlo.