Cuketové závitky s pancettou a sýrem halloumi

Na tyto závitky potřebujete jen tři ingredience a získáte výborný, efektní předkrm. Skvěle k němu ladí jogurtový dip s bylinkami. Halloumi je řecký polotvrdý sýr, který se výborně hodí k tepelné úpravě, jelikož se ani ve vysokých teplotách nerozteče. Obvykle se prodává ochucený mátou, ale setkala jsem se i s bazalkou. Je trochu slanější a opravdu velmi lahodný. Pokud ho neseženete, můžete případně nahradit sýrem feta.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 užší a delší cuketu
  • 100 – 150 g pancetty nebo slaniny
  • 1 sýr halloumi

na dip:

  • 1 řecký bílý jogurt
  • špetka soli
  • hrst bylinek (pažitka, petrželka, kerblík..)
  • 1 lžička šťávy z citronu

Postup

1

Cuketu omyjte a škrabkou na zeleninu naškrábejte podélně na dlouhé, tenké plátky. Pokud nemáte škrabku, nakrájejte cuketu na co nejtenčí delší plátky a na pá minut je dejte osmažit na pánev. Jen do doby než zezlátnou a změknou, poté je z pánve sundejte.

2

Cuketu nesolte, sýr i pancetta jsou dostatečně výrazné. Na plátky cukety položte plátek pancetty nebo slaniny, vložte obdelníček sýru a zarolujte.

3

Zapékací misku si vymažte máslem a zarolované závitky naskládejte těsně vedle sebe. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C asi na 20 minut. Pokud máte cuketové plátky předsmažené, stačí péct tak 10 minut, ať cuketa není rozblemclá. Halloumi, ač se neroztéká, tak krásně povolí.

4

Na dip si nasekejte bylinky najemno. Ideální je pažitka, kerblík, petrželka, ale použít můžete jaké je libo. Bylinky smíchejte s jogurtem a špetkou soli a zakápněte citronovou šťávou. Podávejte ideálně k ještě teplým závitkům.

Poznámka

Tyto závitky jsou super jako překrm, ale když k nim dáte ještě nějakou přílohu, třeba rýži či brambory, tak máte plnohodnotné hlavní jídlo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Trhané hovězí

Těstoviny s ricottou a avokádem

Zdravé restované těstoviny s protlakem ala Mac and cheese

Máslové kuřecí stripsy z trouby

Brownies z fazolí

Veganské fazolové brownies

Cuketovo-cizrnové placičky

Rukolový salát s krevetami

Cuketové nudle s rukolovým pestem a cherry rajčátky

Veganské dýňové risotto s lesními houbami

Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Penne s lososem a smetanou