
Korpus a krém
Třešnové želé
Vymažte olejem formu o velikosti 20 x 20 cm. Dno vyložte pečícím papírem.
Sušenky rozdrťte v mixéru, nebo pomocí válečku na těsto. Nasypte do mísy, přilijte máslo a vytvořte drobkovité těsto. Nasypte jej do připravené formy, dobře utěsněte dno a dejte do lednice na půl hodiny.
Přiveďte vodu k varu a nalite jí do horkuodolné mísy. Přisypte želatinu a promíchejte do jejího rozpuštění. Nechte 15 minut chladnout.
Pomocí robotu vyšlehejte krémový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilku dohladka. Přidejte želatinu, vmíchejte našlehanou smetanu a nakonec třešně. Vzniklý krém nalijte na sušenkové dno a hezky zarovnejte. Dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.
Želé: Dejte vypeckované třešně, cukr, džus a půl hrnku studené vody do rendlíku a zahřívejte na mírném ohni. Zakryjte a přiveďte k varu. Nechte probublávat přibližně 8 minut nebo dokud třešně nezměknou. Nechte 5 minut chladnout.
Přelijte směs do mixéru a mixujte do hladka. Nechte směs překapat přes síto a přidejte želatinu v prášku. Zamíchejte do rozpuštění a nechte 15 minut chladnout.
Nalijte želé ne vychlazený krém a nechte celé v lednici minimálně 3 hodiny.