Domácí máslo ze dvou ingrediencí

K přípravě kvalitního domácího másla potřebujete jen minimum věcí. S přidanými bylinkami vznikne oblíbené bylinkové máslo, které je výborné na opečené bagety. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání (minimálně s 33 % tuku)
  • sůl (množství podle chuti)
  • bylinky, pažitka nebo česnek (není nutné)

Množství másla samozřejmě závisí na množství použité smetany. Z 500 ml smetany vznikne zhruba 190 g másla.

Postup

1

Smetanu ke šlehání vlijte do mixeru. Mixer zapněte na nejvyšší výkon a nechte mixovat až 15 minut.

2

Pozorujte odstřeďovací proces a až se máslo začne oddělovat od smetany, vypněte mixer. Přidejte sůl, případně bylinky (pokud chcete mít bylinkové máslo)

3

Máslo přeceďte přes síto (protlačte přes síto pomocí vařečky).

4

Hrudku opláchněte studenou vodou a zabalte do čisté bavlněné utěrky. Máslo vytvarujte do požadovaného tvaru a dejte přes noc do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní špagety z cukety

Beránek co má koule

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Salát se sušenými rajčaty, kešu oříšky a bagetkou

Rychlé nepečené pralinky s krémovým sýrem a sušenkami jen ze 3 ingrediencí

Švestkové knedlíky s rumovou omáčkou

Maracuja sorbet s vodkou

Luxusní ovesná kaše s čokoládou, banány a arašídovým máslem

Vánoční sněhuláčci roztávající na sušence

Koktejl s martini, aperolem a ginem

Salát s lososem

Portobello burgry