fbpx

Domácí máslo ze dvou ingrediencí

K přípravě kvalitního domácího másla potřebujete jen minimum věcí. S přidanými bylinkami vznikne oblíbené bylinkové máslo, které je výborné na opečené bagety. 🙂

recept na Domácí máslo ze dvou ingrediencí

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání (minimálně s 33 % tuku)
  • sůl (množství podle chuti)
  • bylinky, pažitka nebo česnek (není nutné)

Množství másla samozřejmě závisí na množství použité smetany. Z 500 ml smetany vznikne zhruba 190 g másla.

Postup

1

Smetanu ke šlehání vlijte do mixeru. Mixer zapněte na nejvyšší výkon a nechte mixovat až 15 minut.

2

Pozorujte odstřeďovací proces a až se máslo začne oddělovat od smetany, vypněte mixer. Přidejte sůl, případně bylinky (pokud chcete mít bylinkové máslo)

3

Máslo přeceďte přes síto (protlačte přes síto pomocí vařečky).

4

Hrudku opláchněte studenou vodou a zabalte do čisté bavlněné utěrky. Máslo vytvarujte do požadovaného tvaru a dejte přes noc do lednice.

Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty máslo smetana tipy do kuchyně

Zdroj: www.coolinarika.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře