Domácí máslo ze dvou ingrediencí
K přípravě kvalitního domácího másla potřebujete jen minimum věcí. S přidanými bylinkami vznikne oblíbené bylinkové máslo, které je výborné na opečené bagety. 🙂

Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání (minimálně s 33 % tuku)
- sůl (množství podle chuti)
- bylinky, pažitka nebo česnek (není nutné)
Množství másla samozřejmě závisí na množství použité smetany. Z 500 ml smetany vznikne zhruba 190 g másla.
Postup
Smetanu ke šlehání vlijte do mixeru. Mixer zapněte na nejvyšší výkon a nechte mixovat až 15 minut.
Pozorujte odstřeďovací proces a až se máslo začne oddělovat od smetany, vypněte mixer. Přidejte sůl, případně bylinky (pokud chcete mít bylinkové máslo)
Máslo přeceďte přes síto (protlačte přes síto pomocí vařečky).
Hrudku opláchněte studenou vodou a zabalte do čisté bavlněné utěrky. Máslo vytvarujte do požadovaného tvaru a dejte přes noc do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
domácí recepty máslo smetana tipy do kuchyně
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře