Křehká kešu cukrovinka
Jako sladká tečka ke kávě, záchrana do kabelky nebo jen tak, protože budete mít chuť. Zkuste cukrovinku z kešu oříšků.
- Čas přípravy: 60 minut
- Nutriční hodnoty (1 porce) : 63 kcal, 3 g tuku, 2 mg cholesterolu, 33 mg sodíku, 8 g karbohydrátů, 6 g cukrů,1 g bílkovin
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 2 hrnky cukru
- 1 hrnek světlého kukuřičného sirupu
- 1/2 hrnku vody
- 55 g másla
- 2 a 1/2 hrnku kešu oříšků
- 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Postup
1
Dva větší plechy vytřete máslem a dejte stranou.
2
Hrnec potřete zevnitř máslem (i boky) a smíchejte v něm cukr, sirup, vodu a 1/4 hrnku másla. Směs přiveďte za stálého míchání k varu. Snižte plamen a vařte dalších asi 30 minut, ale nechte mírně probublávat.
3
Vmíchejte kešu oříšky a za stálého míchání nechte pořád vařit, asi 15 minut.
4
Odstavte hrnec. Rychle směs posypejte jedlou sodou a vmíchejte. Nalijte na připravené plechy.
5
Až směs trošku vychladne, vyndejte ji z plechu a nechte zcela vychladnout.
6
Rozbijte na kusy a skladujte v uzavřené nádobě až 1 týden.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}