Ideální nápoj pro letní večery. Pochází ze Španělska a jeho základem je víno, ovoce a likér. Jednotlivé varianty receptů se od sebe mohou lišit, můžete také vyměnit víno za vodu nebo citronádu a získáte výbornou nealkoholickou limonádu. Vyberte si některý z následujících šesti receptů a rovnou ho vyzkoušejte. 🙂
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Růžová Sangria
Ingredience
4 hrnky tmavého ovoce (borůvky, ostružiny)
2 hrnky jahod
2 hrnky malin
1 lžíce cukru (doporučujeme drcený třtinový cukr)
150 ml malinového likéru
1 lahev růžového vína
320 ml brusinkového džusu
Postup
Ve džbánu nebo velké míse smíchejte kousky ovoce s cukrem.
Vmíchejte malinový likér a nechte asi 1 hodinu odstát.
Přidejte víno a džus. Před podáváním nechte vychladit, příp. podávejte s ledem.
Sangria s melounem a mátou
Ingredience
1/2 medového melounu (žlutého, můžete ho ale nahradit jiným druhem)
500 g nakrájených kousků vodního melounu (červeného, vypeckovaného)
500 g nakrájených kousků cantaloupe melounu (oranžového, vypeckovaného)
1 hrnek čerstvé máty
750 ml suchého bílého vína
1 litr zázvorové limonády
kostky ledu
Postup
Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. Vydlabejte dužinu z medového melounu a dejte ji do džbánu.
Přidejte kousky vodního melounu a cantaloupe melounu, mátu a víno.
Promíchejte a dejte asi na 1 hodinu vychladit do lednice. Před podáváním vmíchejte zázvorovou limonádu a kostky ledu.
Prosecco Sangria
Ingredience
1 broskev
1 nektarinka
3 meruňky
240 ml broskvového nektaru
150 ml broskového likéru
750 ml chlazeného šumivého vína
Postup
Nachystejte si velkou mísu nebo džbán a smíchejte v něm nakrájenou broskev, nektarinku a meruňky. Přidejte likér a nechte asi 1 hodinu zaležet.
Vmíchejte šumivé víno a broskvový nektar. Pokud chcete, doslaďte třtinovým cukrem.
Před podáváním dejte vychladit.
Bílá Sangria
Ingredience
100 g cukru (doporučujeme drcený třtinový)
120 ml koňaku
1 mango, nakrájené na kousky
1 broskev nebo nektarinka, nakrájená na kousky
2 jablka, nakrájená na kousky (pro barevný efekt doporučujeme 1 červené a 1 zelené jablko)
2 švestky, nakrájené na kousky
2 lahve suchého bílého vína
kostky ledu
Postup
Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. V něm smíchejte koňak a cukr.
Vmíchejte ovoce, důkladně promíchejte a přes noc dejte vychladit do lednice.
Před podáváním vmíchejte vychlazené víno. Servírujte do sklenic s ledem.