6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Ideální nápoj pro letní večery. Pochází ze Španělska a jeho základem je víno, ovoce a likér. Jednotlivé varianty receptů se od sebe mohou lišit, můžete také vyměnit víno za vodu nebo citronádu a získáte výbornou nealkoholickou limonádu. Vyberte si některý z následujících šesti receptů a rovnou ho vyzkoušejte. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Růžová Sangria

Ingredience

  • 4 hrnky tmavého ovoce (borůvky, ostružiny)
  • 2 hrnky jahod
  • 2 hrnky malin
  • 1 lžíce cukru (doporučujeme drcený třtinový cukr)
  • 150 ml malinového likéru
  • 1 lahev růžového vína
  • 320 ml brusinkového džusu

Postup

  1. Ve džbánu nebo velké míse smíchejte kousky ovoce s cukrem.
  2. Vmíchejte malinový likér a nechte asi 1 hodinu odstát.
  3. Přidejte víno a džus. Před podáváním nechte vychladit, příp. podávejte s ledem.
cns-0731Cocktails1

Sangria s melounem a mátou

Ingredience

  • 1/2 medového melounu (žlutého, můžete ho ale nahradit jiným druhem)
  • 500 g nakrájených kousků vodního melounu (červeného, vypeckovaného)
  • 500 g nakrájených kousků cantaloupe melounu (oranžového, vypeckovaného)
  • 1 hrnek čerstvé máty
  • 750 ml suchého bílého vína
  • 1 litr zázvorové limonády
  • kostky ledu

Postup

  1. Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. Vydlabejte dužinu z medového melounu a dejte ji do džbánu.
  2. Přidejte kousky vodního melounu a cantaloupe melounu, mátu a víno.
  3. Promíchejte a dejte asi na 1 hodinu vychladit do lednice. Před podáváním vmíchejte zázvorovou limonádu a kostky ledu.
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Prosecco Sangria

Ingredience

  • 1 broskev
  • 1 nektarinka
  • 3 meruňky
  • 240 ml broskvového nektaru
  • 150 ml broskového likéru
  • 750 ml chlazeného šumivého vína

Postup

  1. Nachystejte si velkou mísu nebo džbán a smíchejte v něm nakrájenou broskev, nektarinku a meruňky. Přidejte likér a nechte asi 1 hodinu zaležet.
  2. Vmíchejte šumivé víno a broskvový nektar. Pokud chcete, doslaďte třtinovým cukrem.
  3. Před podáváním dejte vychladit.
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Bílá Sangria

Ingredience

  • 100 g cukru (doporučujeme drcený třtinový)
  • 120 ml koňaku
  • 1 mango, nakrájené na kousky
  • 1 broskev nebo nektarinka, nakrájená na kousky
  • 2 jablka, nakrájená na kousky (pro barevný efekt doporučujeme 1 červené a 1 zelené jablko)
  • 2 švestky, nakrájené na kousky
  • 2 lahve suchého bílého vína
  • kostky ledu

Postup

  1. Nachystejte si velkou mísu nebo džbán. V něm smíchejte koňak a cukr.
  2. Vmíchejte ovoce, důkladně promíchejte a přes noc dejte vychladit do lednice.
  3. Před podáváním vmíchejte vychlazené víno. Servírujte do sklenic s ledem.
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Sangria s letním ovocem

Ingredience

  • 6 hrnků nakrájených kousků ovoce (doporučujeme ananas, meruňky, mango a meloun)
  • 1/4 hrnku plátků zázvoru
  • 1 hrnek čerstvé máty nebo bazalky
  • 120 ml pomerančového likéru
  • 1 lahev suchého bílého vína
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • kostky ledu

Postup

  1. Nachystejte si velkou mísu nebo džbán a dejte do něj ovoce, zázvor, mátu nebo bazalku a pomerančový likér.
  2. Vařečkou lehce pomačkejte ovoce, aby pustilo šťávu.
  3. Vmíchejte víno, citronovou šťávu, promíchejte a dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
  4. Podávejte ve sklenicích s ledem.
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Mangová Sangria s malinami

Ingredience

  • 1 mango, nakrájené na kousky
  • 1 hrnek malin
  • 3 lžíce malinového likéru
  • 1 lahev růžového vína
  • 1 litr perlivé vody
  • kousky limetky a citronu
  • kostky ledu

Postup

  1. Ve velké míse nebo džbánu smíchejte mango, maliny, malinový likér a růžové víno. Nechte alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.
  2. Před podáváním vmíchejte vychlazenou perlivou vodu a kousky limetky a citronu. Nalévejte do sklenic s ledem.
6 receptů na osvěžující ovocnou Sangrii

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s brokolicí

Velikonoční třený beránek

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Variace na salát caesar

Klasický velikonoční mazanec ze špaldové mouky

Míša řezy

Základní recept na máslový korpus k jakémukoli koláči

Mini pizzy z listového těsta s cuketou, lučinou a smetanou

Jemný čokoládový dort s nadýchaným krémem a hoblinkami

Vanilkové rohlíčky

Citronové těstoviny s bazalkou

Melounovo-okurková limonáda