Dánské smetanové rolky
Měkoučké rolky s ovocnou náplní a vanilkovou polevou se postarají o vaše krásné nedělní ráno. 🙂

Ingredience
- 2 balíčky croissantového či lisového těsta
Náplň
- 250 g smetanového sýra (Žervé, Philadelphia, Lučina, atp.)
- 1/2 hrnku krystalového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce oblíbené ovocné marmelády
Poleva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 lžičky mléka
Postup
V malé misce si smícháme smetanový sýr, cukr a citronovou šťávu.
Těsto na croissanty vytáhneme z ledničky a nařežeme z něj obdélníky.
Na každý obdélník dáme cca 3 lžíce smetanové směsi.
Obdélníky po delší straně srolujeme do ruličky.
Ruličky smotáme do tvaru šneka a uprostřed uděláme ďolík.
Do ďolíku dáme lžičku ovocné marmelády.
Všechny kousky dáme na plech a pečeme na 180°C po dobu 25 až 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu. Mléko, cukr a vanilkový extrakt smícháme dohladka.
Jakmile rolky vytáhneme z trouby, pokapeme je polevou a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
marmeláda pečení sladké recepty smetanový sýr snadné recepty vanilkový extrakt
Zdroj: myfridgefood.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře