Dánské smetanové rolky

Měkoučké rolky s ovocnou náplní a vanilkovou polevou se postarají o vaše krásné nedělní ráno. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 balíčky croissantového či lisového těsta

Náplň

  • 250 g smetanového sýra (Žervé, Philadelphia, Lučina, atp.)
  • 1/2 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce oblíbené ovocné marmelády

Poleva

 

Postup

1

V malé misce si smícháme smetanový sýr, cukr a citronovou šťávu.

2

Těsto na croissanty vytáhneme z ledničky a nařežeme z něj obdélníky.

3

Na každý obdélník dáme cca 3 lžíce smetanové směsi.

4

Obdélníky po delší straně srolujeme do ruličky.

5

Ruličky smotáme do tvaru šneka a uprostřed uděláme ďolík.

6

Do ďolíku dáme lžičku ovocné marmelády.

7

Všechny kousky dáme na plech a pečeme na 180°C po dobu 25 až 30 minut.

8

Mezitím si připravíme polevu. Mléko, cukr a vanilkový extrakt smícháme dohladka.

9

Jakmile rolky vytáhneme z trouby, pokapeme je polevou a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Strouhaný tvarohový koláč

Zapečený skládaný chleba s máslem z medvědího česneku a mozzarelou

Bezová šťáva

Chlebový ježek

Brambory s hořčičným dressingem

Video: 4 rychlé předkrmy jen ze 3 ingrediencí

Nepečené máslovo-arašídové kuličky obalené v čokoládě

Bezlepkové bulky s mrkví

Šťavnaté masové závitky z filo těsta

Kuře pečené v kari pastě

Krémový raw cheesecake

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou