Vaječný likér s pravou vanilkou

Umíte si představit Vánoce bez vaječného likéru? Připravte si ten domácí a s pravou vanilkou.

Rohlik

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 ml tuzemského rumu
  • 1 plechovka Salka (375 g)
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 vaječných žloutků
  • 200 g hnědého třtinového cukru

Postup

1

Zahřívejte pomalu kondenzované mléko. Vanilkový lusk rozřízněte podélně napůl a špičkou nože vydlabejte semínka. Přidejte je k Salku a vsypejte k němu cukr. Míchejte, než se cukr zcela rozpustí. Nechte mléko vychladnout.

2

V misce rozmíchejte vaječné žloutky. Přilijte je ke zchladlému mléku a nad vodní lázní pomalu zahřívejte. Za stálého míchání nechte směs zhoustnout do krému.

3

Nechte krém vychladit a pak k němu vmíchejte rum. Přelijte likér do sklenic a nechte chladit v lednici.

Poznámka

Uleželý likér je po několika dnech nejlepší, skladujte ho v chladu, čerstvý vydrží min. 3 týdny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vánoční cukroví – kokosky s lískovými ořechy a hořkou čokoládou bez mouky

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Kuřecí prsa s krémovou česnekovou omáčkou, špenátem a sušenými rajčaty

Houbový guláš od Červeného rendlíku

Video: Clafoutis – Jednoduchá francouzská bublanina s třešněmi

Grilovaná slaninová kolečka se sýrem a ananasem

Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem

Salát s rýžovými nudlemi a sezamovým kuřátkem

Bazalkové kuřecí prso s teplou zeleninou

Kuřecí polévka

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Famózní bramborová koprovka