Panna cotta

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvá vanilka
  • špetka soli
  • 60 g cukru
  • 1 lžíce medu
  • troška citrónové kůry
  • smetana na šlehání 300 ml
  • mléko 125 ml
  • bílky ze dvou vajec
  • vinná želatina s příchutí chilli a meruněk (pár lžic) nebo jiná marmeláda

Postup

1

Rozkrojte vanilku uprostřed a dejte ji do kastrolu, kam přidáte i mléko, smetanu, citrónovou kůru, med a cukr.

2

Všechno pořádně míchejte a uveďte na mírném ohni do varu, nenechte bublat déle jak 1 minutu.

3

Oheň vypněte a dejte hrnec stranou, dokud směs uvnitř nedostane pokojovou teplotu.

4

Potom vezměte bílky a pořádně je promíchejte v hrnci se zbytkem ingrediencí.

5

Zapněte troubu na 140 °C, vlijte krém do 4 formiček (já použila ty silikonové, dají se sehnat v Kauflaundu).

6

Vložte formičky do trouby a nechte je péct 60 minut.

7

Vyndejte je a vložte do lednice vychladnout na minimálně 2 hodiny. Ozdobte ovocem nebo čokoládou a můžete podávat!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaovo čokoládový mugcake

Domácí tagliatelle se špenátovým pestem a lososem

Čokoládový dort

Americký jablečný koláč

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Výborné brambory pečené v troubě

Smažený květák zdravěji aneb pečný v sýrovém těstíčku

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Krémová polévka z červené čočky

Nepečený jahodový dort

Ořechový kreméš s vanilkovým žloutkovým krémem

Sójové “výpečky“