Zeleninové karí se sambalem

Včera jsme byli v nové restauraci, kde servírují vegetariánská a indická veganská jídla a tak nám to zachutnalo, že jsem se tím inspirovala a vytvořila jsem podobné karí i doma. Tento "zeleninový guláš" je hodně ostrý, řekla bych, že je to má hranice. Pokud ho tedy budete vařit méně ostrý, dejte místo dvou lžiček sambalu pouze jednu a bude jen lehce pikantní. Recept na Sambal najdete také v mnou nahraných receptech.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 bílá cibule
  • 200 g cukiny
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 menší bulvy celeru
  • 2 nožky lahůdkové cibulky
  • 1 plechovka bílých fazolí v tomatě
  • 1 rajče
  • 1/2 bílého tofu
  • olej
  • sůl,
  • 2 lžičky sambalu,
  • 2 – 3 lžičky kari
  • 1 lžička mleté skořice
  • hrst lněného semínka
  • 5 lžiček sójové omáčky – doporučuji Pearl River Bridge

Postup

1

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit za občasného míchání na olej, doporučuji pouze tak střední teplotu, aby se zbytečně nepřipalovala. K cibuli přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a celer. Cukinu jsem měla již přerostlou starší ze zahrádky, proto jsem ji oloupala, pokud máte mladou, loupat nemusíte. Také ji nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatní zelenině do woku. V této fázi trošku solíme, aby zelenina pustila šťávu.

2

Nyní přidáme na kostičky nakrájené tofu a rajče, které jsme zbavili slupky, také na kostičky. Pokud se směs začíná připalovat, podlejte ji vodou, klidně 100 - 200 ml.

3

Nyní směs okořeníme sambalem, kari a skořicí. Dobře promícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, plechovku fazolí v tomatě a lněné semínko, které pokrmu dodá "gelovou" konzistenci - zahustí ji. Pokud pokrm příliš zhoustl, naopak rozředíme vodou na gulášovou konzistenci. Nyní "dosolíme" sójovou omáčkou dle chuti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Piškotoví brum(l)íci

Houbový krém (polévka)

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Jemně krémové máslové sušenky Red velvet

Paštika z krůtích jater

Jahodové knedlíky s tvarohem

Vegetariánské burgery z quinoi a červené řepy

Bulgur se špenátem

Ořechové rohlíčky

Cuketová polévka s bazalkou a sýrem

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Cheesecake z mascarpone a ricotty