Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit za občasného míchání na olej, doporučuji pouze tak střední teplotu, aby se zbytečně nepřipalovala. K cibuli přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a celer. Cukinu jsem měla již přerostlou starší ze zahrádky, proto jsem ji oloupala, pokud máte mladou, loupat nemusíte. Také ji nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatní zelenině do woku. V této fázi trošku solíme, aby zelenina pustila šťávu.
Nyní přidáme na kostičky nakrájené tofu a rajče, které jsme zbavili slupky, také na kostičky. Pokud se směs začíná připalovat, podlejte ji vodou, klidně 100 - 200 ml.
Nyní směs okořeníme sambalem, kari a skořicí. Dobře promícháme a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, plechovku fazolí v tomatě a lněné semínko, které pokrmu dodá "gelovou" konzistenci - zahustí ji. Pokud pokrm příliš zhoustl, naopak rozředíme vodou na gulášovou konzistenci. Nyní "dosolíme" sójovou omáčkou dle chuti.