Mangový sorbet

Mangová zmrzlina zažívá v posledních letech docela boom. A oprávněně. Je skvělá! Zapomeňte na vanilku, je tu mango!

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 zralá manga
  • 250 ml vody
  • 80 g třtinového cukru
  • šťáva z limety nebo z půlky citronu

Postup

1

Nejprve si připravte cukrový rozvar. Vodu s cukrem za stálého míchání přiveďte k varu. Až se cukr zcela rozpustí, cukrový sirup odstavte a nechte zcela vychladnout.

2

Mango oloupejte a odkrojte od pecky. Dužinu rozmixujte, přidejte šťávu z limety nebo citronu a vychladlý cukrový rozvar. Ochutnejte a případně přidejte ještě cukr a mixněte. Pořádně promíchejte a přelijte do nádoby, v které budete sorbet mrazit.

3

Dejte do mrazáku a až začne sorbet mrznout (nesmí zmrznout úplně), cca po 30 – 60 minutách, vyndejte a opět rozmixujte nebo alespoň důkladně promíchejte.

4

Tento proces s mixováním opakujte 3x, pak už nechte sorbet zmrznout zcela, ideálně přes noc. Tento proces vám odpadá, pokud máte, zmrzlinovač, tam jen nalijete vše potřebné a postupujete dle návodu. Stejně tak při přípravě popsickles, kdy jen hotovou směs nalijete do formiček a dáte minimálně na 6 h mrazit.

5

Podávejte např. s lístečky máty.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Duhová roláda

Plněné batáty ala mexiko

Smoothie z červené řepy a jablka

Reuben sendvič

Křehký ořechový koláč

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Jahodový pohár

Pesto z mrkvové natě

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Cheesecakové jednohubky se skořicí a čokoládovým zdobením

Chana masala – indická cizrna

Briam – zelenina pečená na grécky spósob