Jednoduché domácí karamelky

Dnešní recept vám dá možnost vyzkoušet si vlastní karamely, chuťově máslovější a dokonalejší, než jakékoli z obchodu. Sháníte dárky na poslední chvíli? Zabalte hotové karamelky do celofánu a potěště nějakého milovníka sladkého.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 plechovky salka
  • 226 g másla
  • 3/ hrnku cukru cup
  • 4 lžíce kukuřičného sirupu/glukózy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetku soli (volitelné)

Postup

1

Čtvercovou formu o velikosti 22 cm vyložte pečícím papírem.

2

V rendlíku smíchejte máslo s cukrem. Nechte cukr rozpustit.

3

Vmíchejte salko, glukózu a přiveďte k varu. Stále míchejte a snižte teplotu. Nechte probublávat přibližně 8 minut, nebo dokud směs nebude světle rezavá.

4

Vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vařit další minutu až dvě, dokud směs nebude tmavě hnědá.

5

Vlijte do připravené formy, posypte solí, jestli chcete a nechte zchladnout.

6

Nakrájejte na malé kousky a podávejte. Popřípadě můžete zabalit do celofánu a darovat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pohankový chléb

Nepečený cheesecake s čokoládou

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta + Videorecept

Zapečené masové kuličky s brambory a rajčaty

Tapiokový puding s borůvkami

Rolovaný makový chlebíček

Bulgurové placky s bezem

Pelmeně se zeleninovou nádivkou

Vločkový drobenkový koláč s tvarohem a hruškami

Profiterolky

Meringue kisses – sněhové pusinky

Míša řezy