Jednoduché domácí karamelky
Dnešní recept vám dá možnost vyzkoušet si vlastní karamely, chuťově máslovější a dokonalejší, než jakékoli z obchodu. Sháníte dárky na poslední chvíli? Zabalte hotové karamelky do celofánu a potěště nějakého milovníka sladkého.

Ingredience
- 2 plechovky salka
- 226 g másla
- 3/ hrnku cukru cup
- 4 lžíce kukuřičného sirupu/glukózy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetku soli (volitelné)
Postup
Čtvercovou formu o velikosti 22 cm vyložte pečícím papírem.
V rendlíku smíchejte máslo s cukrem. Nechte cukr rozpustit.
Vmíchejte salko, glukózu a přiveďte k varu. Stále míchejte a snižte teplotu. Nechte probublávat přibližně 8 minut, nebo dokud směs nebude světle rezavá.
Vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vařit další minutu až dvě, dokud směs nebude tmavě hnědá.
Vlijte do připravené formy, posypte solí, jestli chcete a nechte zchladnout.
Nakrájejte na malé kousky a podávejte. Popřípadě můžete zabalit do celofánu a darovat.
Mohlo by vás zajímat:
domácí karamel karamelky sladké recepty snadné recepty
Zdroj: 12tomatoes.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře