Jasmínovou rýži vaříme osolenou v poměru dva hrnky vody na hrnek rýže. Jakmile voda s rýží začne vřít, přiklopím pokličkou a stáhnu teplotu na třetí stupeň z devíti a 10 min si rýže nevšímám.
Na pánvi si na sezamovém oleji lehce osmahneme proužky zázvoru (kostička 2x2 cm), nasekanou chilli papričku a plátky česneku. Přisypeme mouku a kari a zlehka osmahneme. Zalijeme trochou vody, pečlivě rozmícháme, aby jíška nedělala hrudky a stíšíme teplotu. Přisypeme na kostky nakrájenou papriku, po 2 minutách kostky řapíkatého celeru a cuketky a kolečka jarní cibulky, přilijeme kokosové mléko a nakonec přihodíme na poloviny nakrájená rajčátka. Osolíme, opepříme a chvilku povaříme.
Dvě minuty před podáváním do směsi přidáme krevety. Podáváme s nadýchanou rýží. Na závěr nesmíme zapomenout pokrm posypat hrstí čerstvého koryandru, který v pokrmu umocní pravý asijský nádech.