Kornoutky s malinovým krémem

Tyhle kornoutky jsou jednoznačně nejoblíbenější cukroví mého sedmiletého syna... Letos jebudu píct dvakrát, neb přišel s tím, že mají do školy přinést cukroví, co mají rádi, a že chce kornoutky, že ty jsou nejlepší :-).

Jenovéfa

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:

  • 8 bílků
  • 320 g moučkového cukru
  • 160 g mletých lískových oříšků
  • 160 g hladké mouky

Na polevu:

  • 160 g čokolády na vaření
  • 60 g omegy

Krém:

  • 6 bílků
  • 360 g moučkového cukru
  • 2 malinové pudingy

Na ozdobu čokoládové sypání

Postup

1

Z bílků ušleháme sníh a pak krátce vešleháme ostatní suroviny. Vznikne řídké pěnové těsto.

2

Na plech vyložený pečicím papírem uděláme s pomocí polévkové lžíce vždy čtyři tenké placky o průměru cca 10 cm (každou z přibližně jedné lžíce těsta – nabereme, rozetřeme). Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180 °C. Krátce, jen co začnou kraje zlátnout.

3

Pak vyndáme z trouby a každé kolečko rychle překrojíme na půl, vznikne tak osm půlkruhů. Postupně jeden po druhém sloupneme z pečicího papíru a rychle stočíme do kornoutu a ve spoji trochu zamáčkneme, těsto je jakoby pěnové, nadýchané... a horké. Pracujeme rychle, než vychladne, pak se těsto začne lámat a do kornoutku už ho nelze stočit. Proto děláme vždy jen čtyři placky.

4

Okraje hotových kornoutů máčíme před plněním v čokoládové polevě (čokoládu s omegou si na polevu rozpustíme ve vodní lázni). A necháme zatuhnout, ideálně na pruhu pečicího papíru (na fotce jsou kornoutky až vzadu za Pařížskými rohlíčky).

5

Připravíme si malinový krém: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme do něj moučkový cukr a malinové pudingy a dál šleháme metličkou v páře až do zhoustnutí. Trvá to dlouho. Malinový sníh musí být pevný.

6

Hotový krém necháme zchladnout a pak jej vkládáme do zdobítka s hvězdicovým nástavcem a plníme jím kornoutky. Povrch na závěr posypeme čokoládovým sypáním. (Nebo kornoutky z lehka otiskneme do misky s čokoládovým sypáním ;-).)
Skladujeme v chladu, např. na balkoně.

Poznámka

Recept je poměrně náročný, vždycky si proto přípravu kornoutků rozložím na dva dny, jeden den je peču a druhý (ne nutně hned ten následující) vařím krém a kornoutky plním ;-).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Polévka z máslové dýně se zázvorem

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Čokoládové mini cheesecaky s kokosovo – pekanovou polevou

Vláčné čokoládové brownies s arašídy, karamelem a kousky tyčinek Snickers

Osvěžující letní salát s rýží a mátou

Dokonalý veganský cheesecake

Treska pečená v těstíčku

Borůvkové smoothie s kokosovým mlékem

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Ostružinová limonáda s rozmarýnem

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou

Špenátový krém s uzeným lososem