
Těsto:
Na polevu:
Krém:
Na ozdobu čokoládové sypání
Z bílků ušleháme sníh a pak krátce vešleháme ostatní suroviny. Vznikne řídké pěnové těsto.
Na plech vyložený pečicím papírem uděláme s pomocí polévkové lžíce vždy čtyři tenké placky o průměru cca 10 cm (každou z přibližně jedné lžíce těsta – nabereme, rozetřeme). Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180 °C. Krátce, jen co začnou kraje zlátnout.
Pak vyndáme z trouby a každé kolečko rychle překrojíme na půl, vznikne tak osm půlkruhů. Postupně jeden po druhém sloupneme z pečicího papíru a rychle stočíme do kornoutu a ve spoji trochu zamáčkneme, těsto je jakoby pěnové, nadýchané... a horké. Pracujeme rychle, než vychladne, pak se těsto začne lámat a do kornoutku už ho nelze stočit. Proto děláme vždy jen čtyři placky.
Okraje hotových kornoutů máčíme před plněním v čokoládové polevě (čokoládu s omegou si na polevu rozpustíme ve vodní lázni). A necháme zatuhnout, ideálně na pruhu pečicího papíru (na fotce jsou kornoutky až vzadu za Pařížskými rohlíčky).
Připravíme si malinový krém: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme do něj moučkový cukr a malinové pudingy a dál šleháme metličkou v páře až do zhoustnutí. Trvá to dlouho. Malinový sníh musí být pevný.
Hotový krém necháme zchladnout a pak jej vkládáme do zdobítka s hvězdicovým nástavcem a plníme jím kornoutky. Povrch na závěr posypeme čokoládovým sypáním. (Nebo kornoutky z lehka otiskneme do misky s čokoládovým sypáním ;-).)
Skladujeme v chladu, např. na balkoně.
Recept je poměrně náročný, vždycky si proto přípravu kornoutků rozložím na dva dny, jeden den je peču a druhý (ne nutně hned ten následující) vařím krém a kornoutky plním ;-).