Měkký domácí chléb jako od babičky

Nádherně měkký chléb s lehce nasládlým těstem, aby hezky ladilo se šunkou i džemem :).
  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky teplé vody
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1.5 čajové lžičky sušeného droždí
  • 40 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžička soli
  • 6-7 hrnků bílé mouky (množství se může lišit, protože každá mouka má trochu jinou savost vody)

Postup

1
V míse rozpusťte droždí ve vodě, přisypte cukr a promíchejte. Nechte aspoň 10 minut stát v pokojové teplotě.
2
Poté přidejte máslo, sůl a postupně vmíchejte mouku přes sítko. Nevmíchávejte ihned všechnu, postupně těsto propracovávejte. Těsto by mělo být hladké a lehce lepivé. Hněťte jej přibližně 6 minut.
3
Vraťte těsto do mísy, zakryjte ji utěrkou a nechte kynout přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí objem.
4
Těsto lehce prohněťte a umístěte do vymazané chlebíčkové formy nebo zapékací misy.
5
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud nebude chléb propečený. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle do bochníku.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladcí šneci z kynutého těsta s tvarohem a rozinkami

Fitness-jablečný koláč s ořechy a rozinkami

Kakaový dort s bílkovým sněhem a čokoládovou polevou

Bezlepkové lívance (kokosovo-pohankové)

Domácí banánová zmrzlina s matcha čajem

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Snadný banánový dort s čokoládovou ganachí + Videorecept

Mandlové lívance

Čočko-bolognese omáčka na těstoviny (vegan)

Extra-semínkový chléb

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem