Měkký domácí chléb jako od babičky
Nádherně měkký chléb s lehce nasládlým těstem, aby hezky ladilo se šunkou i džemem :).
- Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí

Ingredience
- 3 hrnky teplé vody
- 1/4 hrnku krupicového cukru
- 1.5 čajové lžičky sušeného droždí
- 40 g másla, rozpuštěného
- 1 lžička soli
- 6-7 hrnků bílé mouky (množství se může lišit, protože každá mouka má trochu jinou savost vody)
Postup
V míse rozpusťte droždí ve vodě, přisypte cukr a promíchejte. Nechte aspoň 10 minut stát v pokojové teplotě.
Poté přidejte máslo, sůl a postupně vmíchejte mouku přes sítko. Nevmíchávejte ihned všechnu, postupně těsto propracovávejte. Těsto by mělo být hladké a lehce lepivé. Hněťte jej přibližně 6 minut.
Vraťte těsto do mísy, zakryjte ji utěrkou a nechte kynout přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí objem.
Těsto lehce prohněťte a umístěte do vymazané chlebíčkové formy nebo zapékací misy.
Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud nebude chléb propečený. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle do bochníku.
Mohlo by vás zajímat:
domácí pečivo domácí recepty kynuté těsto pečení pečivo slané recepty Vegetariánské
Zdroj: bidista.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře