fbpx

Měkký domácí chléb jako od babičky

Nádherně měkký chléb s lehce nasládlým těstem, aby hezky ladilo se šunkou i džemem :).

  • Doba přípravy: 1 h + čas na kynutí
Recept na domácí toastový chléb

Ingredience

  • 3 hrnky teplé vody
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1.5 čajové lžičky sušeného droždí
  • 40 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžička soli
  • 6-7 hrnků bílé mouky (množství se může lišit, protože každá mouka má trochu jinou savost vody)

Postup

1

V míse rozpusťte droždí ve vodě, přisypte cukr a promíchejte. Nechte aspoň 10 minut stát v pokojové teplotě.

2

Poté přidejte máslo, sůl a postupně vmíchejte mouku přes sítko. Nevmíchávejte ihned všechnu, postupně těsto propracovávejte. Těsto by mělo být hladké a lehce lepivé. Hněťte jej přibližně 6 minut.

3

Vraťte těsto do mísy, zakryjte ji utěrkou a nechte kynout přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí objem.

4

Těsto lehce prohněťte a umístěte do vymazané chlebíčkové formy nebo zapékací misy.

5

Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, nebo dokud nebude chléb propečený. Propečenost zkontrolujte zapíchnutím špejle do bochníku.

Mohlo by vás zajímat:
domácí pečivo domácí recepty kynuté těsto pečení pečivo slané recepty Vegetariánské

Zdroj: bidista.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře