Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 vepřová panenka
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl
  • olej
  • 1kg brambor typu B nebo C oškrábaných, nakrájených a uvařených v osolené vodě doměkka
  • kousek másla
  • cca 100ml teplého mléka
  • hrst sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
  • 100g nastrouhaného tvrdého sýru
  • čerstvý rozmarýn

Postup

1

Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.

2

Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Grilovaná kuřecí prsa s ostružinovou polevou

Grilované broskve s levandulí a mátou

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Super jednoduchý domácí chléb

Tomatová polévka

Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Pečený hermelín s vlašskými ořechy a malinami

Svieža jahodová torta

Parmigiana di melanzane

Dýňový fit koláč bez mouky, cukru a tuku

Tvarohové mini zmrzlinky s čerstvými jahodami

Cizrna se zeleninou a rýží na indický způsob