Troubu předehřejte na 200 °C. Z jednoho citronu nejprve nastrouháme na jemno kůru, poté vymačkáme šťávu. Kůru a polovinu šťávy smícháme se směsí koření, prolisovaným česnekem, polovinou nakrájených cibulek a polovinou olivového oleje. Osolíme a opepříme, rybu dáme do této marinády a necháme hodinu odležet.
Jakmile je ryba dostatečně naložená, dáme kuskus do mísy, přidáme lžičku oleje, zbylou štávu z citronu a nakrájené cibulky, vše zalijeme 150–180 ml osolené horké vody. Zakryjeme a necháme přiklopené odstát. Losos i s marinádou dáme do zapékací mísy a dáme péct do trouby, pečeme asi deset minut. Pak každý filet pokapeme medem a zapékáme dalších šest minut.
Do hotového kuskusu přidáme mátu a popřípadě dochutíme solí nebo citronem.
Ihned podáváme se skrojkem čerstvého citronu. Myslím, že výtečnou chuť máty, citronu a medu si víc než zamilujete :).