Makovec

Anonymní uživatel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 van. cukr
  • 2 hrnky pol. mouky
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce

poleva:

  • 250g cukr moučka
  • 2-3 lžíce horké vody
  • 2-3 lžíce citronové šťávy

Postup

1

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, olej, mletý mák, mléko, vejce, vanilkový cukr a vypracujeme hustší těsto.

2

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca. 20 min.

3

Po upečení necháme makovec zchladnout a potřeme citronovou polevou a necháme ztuhnout.

4

Poleva: Vodu s citronovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr.Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé nepečené pudinkové řezy se sušenkami a šlehačkou

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Černá sezamová / maková zmrzlina

Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

Plněné paprikové lodičky s pečenou polentou

Domácí melounová zmrzlina s kokosovým mlékem a vanilkou

Masové muffiny

Španělské ptáčky

Pravá řecká pita

Bulgur s černou čočkou, kuřecím masem a zeleninou

Noky se sýrem a šunkou

Video: Překrásný palačinkový Matcha dort se šlehačkovým krémem