Křehké sušenky s citrónovou náplní

Jemné, rozpadající se máslové těsto, které ve svém středu ukrývá voňavou citrónovou náplň – přesně na takové sušenky vám teď přinášíme recept. Příprava je již pro pokročilejší pekaře, ale s trochou šikovnosti a hlavně trpělivosti je zvládne každý :). Jsou skvělou sladkostí pro děti, když nechcete kupovat předražené sušenky z obchodů.
  • Porce: cca 25 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Náplň

  • citronová šťáva a kůra z jednoho citrónu
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

1

Do rendlíku nalijte citrónovou šťávu, kůru a cukr. Za stálého míchání nechte cukr rozpustit a přidejte máslo. Promíchejte, až se máslo rozpustí a vše prolne. V druhém rendlíku  rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přilívejte horký citrónový sirup. Vraťte na plotnu a za stálého míchání vařte přibližně 10 minut nebo dokud směs nezhoustne. Odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2

Poté směs rozdělte na 25 stejných částí, vyválejte do kuliček, které umístěte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do mrazáku, dokud nebudete mít připravené těsto.

3

Smíchejte mouku, máslo, moučkový cukr a sůl. Stačí jen tak, aby vzniklo drobkovité těsto, poté přidejte žloutek a vanilkový extrakt. Těsto smíchejte jen tak, aby se vše spojilo, zabalte do potravinové folie a uložte do lednice na půl hodiny.

4

Těsto rozdělte na 25 stejných dílů a každý vytvarujte do kruhu. Do středu vložte citrónovou směs a opět dobře zabalte. Sušenky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut nebo dokud strany nezačnou zlátnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnný ovocný chlebíček s karobem a semínky

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

Celozrnné pomerančové bábovičky

Ovesné tvarohové lívanečky

Rychlý závin plněný čokoládou a vlašskými ořechy

Pstruh na másle

Jablečný koláč bez výčitek

Lípa – jak na sběr i sušení + 5 domácích receptů

Pyré z červené řepy

Muffiny se špenátem

Květákové kari s rýží

Salát z trhaných listů s uzeným lososem a broskví