Hummus tří barev a chutí

Překvapte návštěvu rozmanitými pomazánkami z cizrny – každý si najde svou oblíbenou: pikantní kari, nasládlá ze sušených rajčat nebo jemná s rukolou. Navíc teď před Velikonocemi tyto pomazánky krásně rozzáří váš stůl. Také jsou bezlepkové, takže pokud koupíte bezlepkové pečivo, pochutnají si i celiaci. 100% veganské.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Základ

  • 400 g cizrny v suchém stavu
  • 3 cibule
  • trocha řepkového oleje

Kari hummus

  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2–3 stroužky česneku
  • lžička kari
  • lžička chilli pasty
  • lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 lžíce olivového oleje

Hummus se sušenými rajčaty

  • 8 sušených račat v oleji
  • 5 lžic oleje ze sušených rajčat
  • 2–3 lžičky sladké červené papriky
  • 2 lžičky prášku z červené řepy (možno vynechat)

Rukolový hummus

  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • větší hrst rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

1

Den dopředu si namočíme cizrnu. Můžete použít i konzervovanou – minimálně 3 plechovky. Druhý den cizrnu v čerstvé vodě uvaříme do měkka, mně se osvědčilo vařit ve tlakovém hrnci, pak to trvá jen 20 minut. Po uvaření cizrnu zcedíme a rozdělíme na tři části.

2

Cibuli nakrájíme na velké kusy a osmažíme na oleji. Rozdělíme na tři části. Česnek přepůlíme, vyndáme klíček a také osmahneme.

3

Kari hummus: Do mixéru dáme třetinu cizrny, třetinu cibule, větší část česneku, tahini pastu a koření, zakápneme olivovým olejem a mixujeme. V případě potřeby přidáme pár lžic vody.

4

Hummus se sušenými rajčaty: Do mixéru dáme třetinu cizrny, třetinu cibule, sušená rajčata a olej z nich, zasypeme sladkou paprikou, dokořeníme solí a pepřem. Pokud máte, můžete dobarvit sušenou červenou řepou. Rozmixujeme. V případě potřeby přidáme pár lžic vody.

5

Rukolový hummus: Do mixéru dáme třetinu cizrny, třetinu cibule, zbytek česneku a rukolu, zakápneme olivovým olejem a mixujeme. V případě potřeby přidáme pár lžic vody.

6

Při podávání dozdobíme podle chuti – já kari hummus posypala dvoubarevným sezamem, na rajčatový dala olivu a zelený ozdobila kouskem rukoly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kremrole

Avokádová zmrzlina / puding

4 ochucené olivové oleje – Skvělé do kuchyně nebo jako dárek

Brokolicové pyré

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Tvarohovo – povidlový koláč

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Luxusní čokoládový dort s vrstvou cheesecaku s příchutí arašídového másla

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Bezé roláda se šlehačkou

Sýrový dip s bylinkami a čabajkou k pečeným česnekovým bagetkám

Lehká pomazánka z ricotty a vajec