Mangová zmrzlina

I když nám přijde, že je léto již u konce, není tomu tak. O víkendu si užijeme tropické dny a proto vám přináším recept na domácí mangovou zmrzlinu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)
  • 2 velké žloutky
  • 90 g cukru krupice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml plnotučného mléka
  • Několik kapek vanilkového extraktu

Postup

1

Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2

V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3

V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4

Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.

5

Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.

6

Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Grilovaná žebírka

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Domácí listové těsto

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Koláč s meruňkami a se sušenkami amaretti

Zasněžený dortík

Delikátní Brownies plněné karamelem

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Citrónové risotto s kešu

Sorbet z černého rybízu a máty

Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

Video: Originální obří cheeseburger v listovém těstě