Mangová zmrzlina

I když nám přijde, že je léto již u konce, není tomu tak. O víkendu si užijeme tropické dny a proto vám přináším recept na domácí mangovou zmrzlinu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)
  • 2 velké žloutky
  • 90 g cukru krupice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml plnotučného mléka
  • Několik kapek vanilkového extraktu

Postup

1

Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2

V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3

V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4

Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.

5

Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.

6

Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohový koláč prošívaná deka

Rychlý kakaový dort s pořádnou vrstvou pudinkového krému

Snadný čokoládový dort – rozplývá se na jazyku a čokoládou nešetří

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Makaróny s brokolicí a cheddarem do 20 minut

Perníčky

Čočka po indicku

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty za 30 minut

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Ananasový koktejl

Nepečený třívrstvý koláč s jahodami a bílou čokoládou