Těstíčko
Marináda
Další: plech, pečicí papír
Květák rozebereme na růžičky (listová žebra nevyhazujte, obsahují mnoho cenných živin).
Připravíme si obalovací těstíčko. Smícháme všechny ingredience a vymícháme hladkou hmotu, ve které jednotlivé růžičky květáku obalujeme. Vyrovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud by vám náhodou těstíčko došlo (což se může stát, závisí na velikosti použitého květáku), prostě smíchejte trochu mouky s vodou nebo mlékem a okořeňte.
V předehřáté troubě pečeme při vyšších teplotách 15 minut.
Mezitím si připravíme marinádu. Hlavní ingrediencí je ostrá korejská paprikovo-rýžová pasta. Seženete ji v asijských obchodech. Použít však můžete i obyčejnou chilli pastu. Smícháme všechny ingredience na marinádu. Česnek utřeme v lisu na česnek, stejně tak lisem protlačíme i kousek cibule.
Po čtvrt hodině vyndáme květák a jednotlivé růžičky pořádně potřeme marinádou. Dáme znovu do trouby na dalších 15 minut.
Komu by se zdál květák ještě tvrdý, může ho nechat v troubě déle. Ale půl hodina je ideální k tomu, aby byl květák měkčí a zároveň parádně křupavý.
Můžete podávat samotné nebo třeba se šťouchaným bramborem. TIP: Poduste listová žebra květáku a přidejte do šťouchaných brambor!