Košíčky z medvědího česneku s vaječným krémem

K jaru tak nějak ta zelená patří. Pokud chcete trochu zdravější bezlepkové slané koláčky, které jsou krásným pohoštěním i dobrůtkou, přidejte do nich velmi zdravý medvědí česnek. Recept oceníte také po Velikonocích, až vám koledníci donesou spoustu vykoledovaných vajec a nebudete vědět, kam s nimi.

Histaminová Kašulka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Košíčky

  • 35 g medvědího česneku (jeden menší svazek)
  • 50 g máslo
  • 10 g bambusové vlákniny
  • 100 g rýžovo mouky hladké pudrové
  • 3/4 lžičky himalájské soli
  • 1 lžička bzl prášku do pečiva z vinného kamene
  • pár lžic studené vody (podle konzistence)

Náplň

  • 4 uvařená vejce – oddělit bílky od žloutků
  • 3 lžíce čerstvé ricotty
  • 2 lžíce čerstvého másla
  • sůl na dochucení
  • pažitka na zdobení

Postup

1

V menším hrnci přivedeme k varu vodu s trochou soli, vložíme do ní dobře omyté listy česneku a necháme cca 1-2 minuty povařit/spařit. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a přesuneme do misky s povoleným máslem, rozmixujeme na hladké pyré.

2

Mouku, vlákninu, sůl a prášek na pečení smícháme a přidáme směs k pyré. Vypracujeme těsto (ideálně ručně) a pořádně prohněteme. Postupně přidáváme po lžících studenou vodu do vytvoření hladkého pružného těsta, které zabalíme do sáčku a necháme v lednici 20 minut odležet.

3

Troubu předehřejeme na 175°C. Připravíme si 15 formiček na mufiny, používala jsem silikonové o spodním průměru 4 cm (vrchní průměr 6 cm) a kruhové vykrajovátko o průměru cca 6 cm. Těsto rozválíme mezi dvěma pláty potravinové fólie na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 6-6,5 cm, které opatrně vmáčkneme do připravených formiček. Pečeme cca 18 minut (podle trouby). Necháme vychladnout.

4

Vejce uvařená na tvrdo rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky rozmixujeme s ricottou a pár lžícemi vody a špetkou soli do hladkého pevného krému (vodu přidáváme postupně). Žloutky našleháme s troškou vody a soli a povoleným máslem. Naplníme do pevných sáčků s odstřihlým rohem nebo zdobících sáčků, do spodní části naneseme bílkový krém, na něj přidáme žloutkovým krém a dozdobíme čerstvou pažitkou.

5

Necháme pár hodin v lednici odležet, aby trochu změkly košíčky (jinak budou hezky křupavé).

6

Pochutnáváme si.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé kuře s polentou a salátem

Špenátový krém s parmazánem

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Tradiční žitné perníčky

Zdravé lanýže z čokolády a avokáda s nádherně krémovou texturou

Batátové placičky s pečeným lososem

Jednoduché celozrnné vafle s jablečnou šťávou a skořicí

Bleskový špaldový koláč s čokoládou a brusinkami – porce jen 176 kcal

Domácí křupavé bagety s dýňovými a slunečnicovými semínky

Pečené bramborové špalíky s tymiánovým máslem

Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Salát z naklíčené sóji