fbpx

Venezuelská avokádová salsa guasacaca

Tradiční venezuelská salsa, která je obdobou mexického guacamole. Je skvělá jak k tradičním venezuelským jídlům, kam patří třeba kukuřičné placky arepas nebo sýrové tyčinky tequeños, ale také ji využijete například ke grilovanému masu.

Venezuelská avokádová salsa guasacaca

Ingredience na 4 porce

  • 2 avokáda
  • 1 malá cibule
  • 1 malá zelená paprika
  • 1 paprička jalapeño nebo serrano
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé petržele
  • hrst čerstvého koriandru
  • 80 ml bílého octa
  • 1 lžička soli
  • 200 ml olivového oleje
  • pepř

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Připravte si food processor nebo mixér. Avokádo očistěte, vyjměte pecku a dužinu dejte do nádoby na mixování.

2

Přidejte nasekanou papriku, chilli papričku, cibuli a česnek, poté také lístky koriandru a petržele. Zalijte octem a přidejte trochu soli a pepře.

3

Rozmixujte na hladkou omáčku. Poté začněte pomalu přilévat olivový olej, zatímco pokračujete v mixování.

4

Hotovo! Omáčku ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl nebo pepř.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře