Venezuelská avokádová salsa guasacaca

Tradiční venezuelská salsa, která je obdobou mexického guacamole. Je skvělá jak k tradičním venezuelským jídlům, kam patří třeba kukuřičné placky arepas nebo sýrové tyčinky tequeños, ale také ji využijete například ke grilovanému masu.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 avokáda
  • 1 malá cibule
  • 1 malá zelená paprika
  • 1 paprička jalapeño nebo serrano
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé petržele
  • hrst čerstvého koriandru
  • 80 ml bílého octa
  • 1 lžička soli
  • 200 ml olivového oleje
  • pepř

Postup

1
Připravte si food processor nebo mixér. Avokádo očistěte, vyjměte pecku a dužinu dejte do nádoby na mixování.
2
Přidejte nasekanou papriku, chilli papričku, cibuli a česnek, poté také lístky koriandru a petržele. Zalijte octem a přidejte trochu soli a pepře.
3
Rozmixujte na hladkou omáčku. Poté začněte pomalu přilévat olivový olej, zatímco pokračujete v mixování.
4
Hotovo! Omáčku ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl nebo pepř.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Senzační čokomuffiny z červené řepy plněné rybízem

Zeleninová polévka s pohankou

Špenátová piškotová roláda se sýrovou náplní z kešu

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce

Smoothie bowl

Bezlepkové linecké

Tatarák ze pstruha lososového

Bábovka, ze které teče máslo!

Video: Skořicové Chimichangy s jahodovou cheesecake náplní za pár minut

Domácí pomerančové müsli s čokoládou a mandlemi

Rib eye steak s houbovým ragů

Masové kuličky v pikantní omáčce