fbpx

Grilované pak choi s asijskou zálivkou

Grilované pak choi s asijskou zálivkou

Ingredience na 2 porce

  • 2 zelí pak choi
  • sezamový olej 
  • sezam na posypání

Na zálivku:

  • 1KL sezamového oleje
  • 1KL nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky najemno nasekaného česneku
  • 1PL rybí nebo sójové omáčky
  • 2PL vody 
  • 1KL třtinového cukru nebo medu
  • šťáva z poloviny limetky
  • chilli paprička

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Zelí rozkrojíme na poloviny tak, aby nám drželo pohromadě, nevykrajujeme košťál. Přivedeme v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponoříme. Stačí jen krátce ( max. 2 minuty ) zblanšírovat. Vyjmeme do ledové vody a necháme v ní zchladnout.

Grilované pak choi s asijskou zálivkou
2

Vyjmeme a důkladně osušíme. V kastrůlku na oleji orestujeme zázvor s česnekem, přilijeme rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vysypeme cukr a posekanou chilli papričku a provaříme. Dochutíme limetkovou šťávou.

3

Zelí dáme na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou na gril a když se nám vytvoří hnědé mřížky , otočíme na druhou stranu. Servírujeme řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypeme sezamem (můžeme ho nasucho opražit ). Já jsem k tomu měla vajíčko, ale nemusí být ;-)

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře