Na zálivku:
Zelí rozkrojíme na poloviny tak, aby nám drželo pohromadě, nevykrajujeme košťál. Přivedeme v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponoříme. Stačí jen krátce ( max. 2 minuty ) zblanšírovat. Vyjmeme do ledové vody a necháme v ní zchladnout.
Vyjmeme a důkladně osušíme. V kastrůlku na oleji orestujeme zázvor s česnekem, přilijeme rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vysypeme cukr a posekanou chilli papričku a provaříme. Dochutíme limetkovou šťávou.
Zelí dáme na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou na gril a když se nám vytvoří hnědé mřížky , otočíme na druhou stranu. Servírujeme řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypeme sezamem (můžeme ho nasucho opražit ). Já jsem k tomu měla vajíčko, ale nemusí být ;-)