fbpx

Kuřecí kung pao s kešu

Kuřecí kung pao s kešu

Ingredience na 2 porce

  • 3 menší kuřecí prsa
  • hrst nesolených kešu oříšků
  • 3-4 jarní cibulky
  • cca 2-3cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 2-3 sušené chilli papričky
  • 7 tobolek sečuánského pepře
  • sůl
  • olej nejlépe arašídový

Na marinádu:

  • 1PL světlé sójové omáčky
  • 1/2PL tmavé sójové omáčky
  • 2PL rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1PL škrobu rozmíchaná s nepatrným množstvím vody

Na konečnou omáčku:

  • 5PL světlé sójové omáčky
  • 1PL tmavé sójové omáčky
  • 1PL rýžového vína
  • 1PL škrobu a trochu vody
  • 1PL sezamového oleje
  • 1KL hnědého cukru

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Nejprve maso nakrájíme na kostky, mírně osolíme a vložíme je do marinády aspoň na hodinu.

Kuřecí kung pao s kešu
2

Ve woku nebo hlubší pánvi opražíme nasucho kešu oříšky. Vyndáme je stranou. Přilijeme trochu větší množství arašídového oleje a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme.

3

Vyjmeme a olej slijeme, měly by nám zůstat jen tak cca 2PL oleje. Vhodíme posekané chilli papričky, zrníčka můžeme odstranit, sečuánský pepř a zázvor. Nakonec posekaný česnek a pokrájené jarní cibulky. Vrátíme zpět maso, oříšky, trochu proházíme, promícháme a vlijeme rozmíchané ingredience na omáčku. Omáčka by měla pouze směs obalit, nesmí jí být moc. Kdyžtak zredukujte.

4

Podávejte posypané nakrájenou jarní cibulkou a s rýží.

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře