Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček
Tento koláč chutná jako pribiňáček :) Přitom je vhodný pro fitnessáky i diabetiky.
Marie
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
1 kg měkkého (polotučného) tvarohu – tj. 4 běžná balení
1 bílý jogurt (150 g)
5 vajec
1 vanilkový puding (mohou být i 2)
cca 4 lžíce holandského kakaa
sladidlo (jakékoliv chcete – stévie, med, cukr…)
Postup
1
Připravte si dortovou formu a pečicí papír, který vložte do formy. Předehřejte troubu na 175 °C. Mně suroviny vycházely na formu o průměru 27 cm a výšce 7 cm. Máte-li menší formu, raději koláč připravte z menšího množství surovin.
2
Oddělte bílky od žloutků. V míse smíchejte tvaroh, jogurt, žloutky a pudink. Já jsem použila jen jedno balení, protože jsem chtěla mít koláč co nejlehčí. Myslím si ale, že by klidně snesl i druhé balení pudinku :). Dále přidejte sladidlo dle vaší volby. Já využila sypkou stévii – asi 8 lžic a trochu agávového sirupu. Nelze napsat přesné množství, protože to holt závisí na tom, jaké sladidlo použijete (u stévie i závisí na značce – některá je více sladká, některá méně). Proto doporučuji jednoduše postupně ochutnávat, dokud to pro vás nebude dost sladké. Doporučuji udělat směs trochu sladší, protože na závěr se do ní vmíchají ještě našlehané bílky. Vyšlehejte všechny suroviny.
3
Nyní směs rozdělíme na dvě části – jednu menší a druhou větší. Do té menší poloviny přidejte kakao a opět vyšlehejte. Ještě tuto směs ochutnejte, popř. přidejte sladidlo.
4
Nyní si vyšlehejte bílky (které jste si oddělili na začátku) do tuhé pěny. Tuto pěnu velmi opatrně vmíchejte do obou směsí. Díky tomu bude koláč nadýchanější a takový "pěnovější" (jako pribináček :)).
5
Nyní přichází vrstvení. Doprostřed formy nalijte trochu bílé směsi, na ni poté trochu směsi kakaové, pak zas bílou – až nakonec rozvrstvíte obě směsi do celého objemu formy.
6
Formu s navrstvenou směsí dejte do trouby a nechte ji při 175 °C cca 20 minut. Poté ztlumte na 150 °C a pečte dalších cca 40 minut.