Domácí nutella

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 175 g lískových oříšků
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 40 g kakaa
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíceGrand Marnier
  • 50-70 ml vody

Postup

1

Lískové oříšky dáme na plech a 15-20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.

2

Oříšky necháme vychladnout a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme.

3

Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.

4

Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.

5

Uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: 4 způsoby, jak ozdobně nakrájet ovoce

Snadné a lahodné karamelové poháry s burizony

Domácí ledová čokoláda s brusinkami, goji a mandlemi

Veganský pastýřčin koláč

Zadělávaná mrkev s brokolicí

Jemný banánový chlebíček s vlašskými ořechy a zakysanou smetanou

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem

Čínské nudle s kuřecím masem

Zeleninový vývar

Svěží fenyklový salát

Kuřecí kousky zapékané s bramborami, smetanou a rajským protlakem

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní