Domácí nutella

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 175 g lískových oříšků
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 40 g kakaa
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíceGrand Marnier
  • 50-70 ml vody

Postup

1

Lískové oříšky dáme na plech a 15-20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.

2

Oříšky necháme vychladnout a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme.

3

Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.

4

Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.

5

Uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganská koprová omáčka

Rychlá a hodně dobrá plněná kapsa

Tofu kuličky

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Pečené mističky z toastového chleba

Key lime pie

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jednoduché nepečené malinové řezy s poctivou vrstvou kakaa

„Uzená“ pražená cizrna

Obrácený jablečný štrůdl se skořicí

Zapékané špagety s mletým hovězím, krémovým sýrem a čedarem

Čokoládová torta plnená parížskym krémom a banánmi

Video: Flambovaná Aljaška aneb čokoládové brownie, lahodná domácí zmrzlina a sněhová pusinka v jednom

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou