Langoše s medvědím česnekem

Langoše jsou klasika. V tomto případě jsou ještě vylepšené o medvědí česnek. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • cca 350 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • olej na smažení

Postup

1

Do velké mísy si dáme mouku se solí a ve středu uděláme důlek. Do něj nalijeme trošku vlažné vody s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít v teple minimálně půl hodiny.

2

Poté přilijeme olej a vypracujeme těsto, dle potřeby přilíváme vodu. Nakonec přidáme nasekaný medvědí česnek. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout, nebo do zdvojnásobení objemu.

3

Na pomoučeném vále tvarujeme pomoučenýma rukama bochníky s průměrem cca 5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut kynout. Z bochníků vytvarujeme vytahováním placky tlusté 1 cm, tak aby ve středu byly tenčí. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrna v pikantní rebarborovo – mrkvové omáčce

Ranní dýňová kaše s pekany a kokosovým mlékem

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Pyré z červené řepy

Karamelový cheesecake s příchutí tyčinek Mars dostane každého mlsouna

Piškotoví brum(l)íci

Plněné koblížky z vláčného bramborového těsta

Buchta bez pečení s tvarohovým krémem

Gnocchi s pancettou a bazalkou

Fit jednoduchý ryžový nákyp

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Extrémně rychlé lívance