Langoše s medvědím česnekem

Langoše jsou klasika. V tomto případě jsou ještě vylepšené o medvědí česnek. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • cca 350 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrsti medvědího česneku
  • olej na smažení

Postup

1

Do velké mísy si dáme mouku se solí a ve středu uděláme důlek. Do něj nalijeme trošku vlažné vody s cukrem a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít v teple minimálně půl hodiny.

2

Poté přilijeme olej a vypracujeme těsto, dle potřeby přilíváme vodu. Nakonec přidáme nasekaný medvědí česnek. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout, nebo do zdvojnásobení objemu.

3

Na pomoučeném vále tvarujeme pomoučenýma rukama bochníky s průměrem cca 5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut kynout. Z bochníků vytvarujeme vytahováním placky tlusté 1 cm, tak aby ve středu byly tenčí. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Matcha kynuté buchty

Brambory v majoránkové omáčce

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

Tříbarevné gomasio

Pletence s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Maková náplň

Dýňové muffiny

Křehký koláč s čokoládovou náplní a šlehačkou

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémová květáková polévka s česnekem a tymiánem

Okurková raita s mátou

Mandlovo-hruškový štrůdl s levandulí

Rychlý jahodový džem s chia semínky a medem