Svěží letní melounové nanuky s kokosovým mlékem a kiwi

Osvěžte se v těchto letních dnech domácími nanuky z melounu, kokosového mléka a kiwi. Stačí vám pořídit si praktické formičky na nanuky, které vám jistě přijdou vhod znovu, protože tento melounový recept si budete chtít brzy zase zopakovat :).

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Popis

  1. Do mixéru vložte meloun, 2 lžíce cukru a šťávu z citrónu a mixujte, dokud nevytvoříte souvislou směs.
  2. Odstraňte vzniklou pěnu a nalijte do 10 formiček na nanuky. Naplňte je zhruba do 2/3 a snažte se nezašpinit stěny formiček, kde není melounová směs.
  3. Nasypte do každé formičky malé množství čokoládových kousků a pomocí dřívek na nanuky je lehce ponořte do směsi.
  4. Formičky vložte do mrazáku na zhruba 3,5 hodiny. Během posledních 30 minut důkladně promíchejte kokosové mléko s 1 a 1/2 lžíce cukru a dejte na 30 minut vychladit (zabráníte tím rozpuštění melounové vrstvy).
  5. Po vychlazení kokosové směsi nalijte vždy jednu necelou polévkovou lžíci směsi do každé formičky a opět se snažte zabránit pokapání okolních stran (pokud se tak stane, otřete ubrouskem). Dejte na 45 minut do mrazáku.
  6. Mezitím oloupejte kiwi a spolu s 2 lžícemi cukru krystal rozmixujte. Směs poté odceďte od semínek kiwi přes jemné sítko. Pokud je barva kiwi světlá, můžete přidat malé množství gelového barviva. Dejte na 30 minut vychladit.
  7. Po vychlazení směsi z kiwi vyjměte nanuky z mrazáku a do každého z nich nalijte zhruba 1 lžíci směsi. Nechte mrazit další 2-3 hodiny.

TIP: Pro vytáhnutí z formiček můžete ponořit formičky na chvíli pod tekoucí teplou vodu, ale dejte pozor, aby nedošlo k polití zmražené směsi.

Ingredience

  • 500 g vypeckovaného melounu nakrájeného na kostičky (zhruba 3 a 1/2 hrnku)
  • 5 a 1/2 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 plechovky kokosového mléka (dobře protřepaného)
  • 360 g kiwi (6 středně velkých)
  • 1 polévková lžíce čokoládových kousků

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé cuketové placičky se sýrem Feta

Zapečné pažitkovo-mrkvové nočky s brokolicí a krůtou

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Zapékaný lilek s rajčaty a sýrem

Recept na vánoční želvičky z pekanových ořechů a čokolády

Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Tvarohový cheesecake do mističky

Tvarohovo – povidlový koláč

La peperonata

Netradiční závin s pořádnou porcí čokolády a kokosu

Vánoční perníčky