Popis
- Do mixéru vložte meloun, 2 lžíce cukru a šťávu z citrónu a mixujte, dokud nevytvoříte souvislou směs.
- Odstraňte vzniklou pěnu a nalijte do 10 formiček na nanuky. Naplňte je zhruba do 2/3 a snažte se nezašpinit stěny formiček, kde není melounová směs.
- Nasypte do každé formičky malé množství čokoládových kousků a pomocí dřívek na nanuky je lehce ponořte do směsi.
- Formičky vložte do mrazáku na zhruba 3,5 hodiny. Během posledních 30 minut důkladně promíchejte kokosové mléko s 1 a 1/2 lžíce cukru a dejte na 30 minut vychladit (zabráníte tím rozpuštění melounové vrstvy).
- Po vychlazení kokosové směsi nalijte vždy jednu necelou polévkovou lžíci směsi do každé formičky a opět se snažte zabránit pokapání okolních stran (pokud se tak stane, otřete ubrouskem). Dejte na 45 minut do mrazáku.
- Mezitím oloupejte kiwi a spolu s 2 lžícemi cukru krystal rozmixujte. Směs poté odceďte od semínek kiwi přes jemné sítko. Pokud je barva kiwi světlá, můžete přidat malé množství gelového barviva. Dejte na 30 minut vychladit.
- Po vychlazení směsi z kiwi vyjměte nanuky z mrazáku a do každého z nich nalijte zhruba 1 lžíci směsi. Nechte mrazit další 2-3 hodiny.
TIP: Pro vytáhnutí z formiček můžete ponořit formičky na chvíli pod tekoucí teplou vodu, ale dejte pozor, aby nedošlo k polití zmražené směsi.