Baklažánová bharta s jogurtom

Michaela Samant

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 ks vacsie baklazany
  • olej na potretie baklazanov
  • 1 lyzica oleja
  • sol
  • 1 velka cervena cibula
  • 1 lyzicka rimskej rasce
  • 125g bieleho nesladeneho jogurtu

2 vacsie baklazany
olej na potretie baklazanov
1 lyzica oleja
sol
1 velka cervena cibula, nakrajana nadrobno
1 lyzicka tmavej rimskej rasce (shah jeera)
125g bieleho nesladeneho jogurtu- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2011/10/baklazanova-bharta-s-jogurtom.html#sthash.Ag0Nezch.dpuf

Postup

1

Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme na 220 st. asi 50minut az hodinu. / Alebo ich opekame priamo nad miernym plamenom, ak mame plynovy sporak. Zo vsetkych stran do cierna. Takto opecene baklazany dodaju tomuto jedlu tu spravnu chut.

2

Upecene vlozime do studene vody a osupeme. Duzinu vidlickou roztlacime.

3

Na troske oleja spenime rimsku rascu. Hned ako zacne menit farbu a praskat, ohen zmiernime, pridame roztlaceny baklazan a asi 2 minutky na miernom ohni prehrejeme. Potom odstavime z ohna, mozete to prelozit do misky, v ktorej to budete miesat a nechame vychladnut.

4

Do vychladnuteho baklazanu vmiesame sol, nadrobno nakrajanu cibulu a jogurt.

5

Hotove jedlo podavame ihned alebo vychladene, najlepsie s plackami, napr. Chapati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Svieža jahodová torta

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

Netradiční štrůdl s perníkem

Zeleninová polévka s pohankou

Jogurtové lívanečky s jáhlovými vločkami a borůvkami

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní

Video: Slavný maxiknedlík z Rakouska – Germknödel

Nepečený cheesecake s broskvemi a kokosem

Ovesná kaše s borůvkami, banánem a nektarinkou

Video: Brusinková vločka z hermelínu a brusinkového listového těst

Rebarborové chutney na maso i těstoviny