Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Tak jsem si říkala, že si teda udělám vlastní zmrzlinu. Ikdyž po prostudování několika etiket "zmražených dezertů a pochoutek" jsem zjistila, že vedle mléka či smetany to neleželo ani ve skladu, za to používají pěkné rostliné tuky, které tááák prospívají Vašemu srdci :) A takové množství éček, že jsem se až styděla, že jsem ty "nanukáče" kdysi kupovala. Jednoduchý recept s překvapivým výsledkem - bez tuku, bez cukru, pro vegany.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 700 g oloupaných banánů
  • 300 g čerstvých nakrájených jahod
  • 1/4 čajové lžičky stévie v prášku
  • 2 polévkové lžíce sušeného rýžového mléka

Postup

1

Oloupané banány rozmixujeme ručním šlehačem na jemnou hladkou kaši spolu se stévií ( pokud nemáte rádi hodně sladké, vynechejte ) a rýžovým mlékem. Do kaše zašlehejte kousky jahod, některé budou rozmixované také na kaši, některé zůstanou v kouscích a takhle to chceme.

2

Dáme do nádoby a mrazíme přes noc, pokud si vzpomenete, zmrzlinu občas promíchejte. Servírujeme a zdobíme čerstvým ovocem například.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodový dort

Krémové dortíky v pomeranči

Hovězí líčka na víně

Krémové cuketové rizoto

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Super snadné čokoládové řezy

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

La peperonata

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Mrkvová polévka v thajském stylu

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Video: Koláčkové mozzarellové bomby přelité česnekovým máslem