fbpx

Honzovy buchty

Tyhle buchty jsou cruelty free ! A pořád jako od babičky :)

Honzovy buchty

Ingredience na 10 porcí

Těsto:

  • 1kg hladké mouky
  • 1 koska droždí
  • 0,5 l ovesného mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 0,2 l slunečnicového oleje
  • 1 vanilkový lusk
  • 20 g pomerančové kůry
  • 2 lžičky soli

Maková náplň:

  • 150 g mletého máku
  • 80 g třtinového cukru
  • 0,3 l ovesného mléka

Oříšková náplň:

  • 150 g mletých lískových oříšků
  • 100 g datlí
  • 0,15 l ovesného mléka

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Mouku dáme do velké mísy a doprostřed vyhloubíme důlek, v něm necháme vzejít kvásek ( droždí na kousky + lžíce cukru + 10 lžic vlažného mléka). Po 10 minutách přidáme zbylé ingredience a vypracujeme pružné a mírně lepivé těsto. Zaprášíme moukou a přikryté necháme 1-1,5 hodiny kynout.

Honzovy buchty
2

Všechny ingredience na makovou náplň smícháme a necháme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání zhoustnout.
Oříškovou náplň vaříme stejným způsobem včetně datlí a po zhoustnutí rozmixujeme.

3

Vykynuté těsto jemně propracujeme a odebíráme po 100 gramech, ze kterých uděláme kuličku, zploštíme jí a vložíme do ní lžičku náplně. Protější okraje placičky nad náplní spojíme až vznikne "měšec". Spojené okraje pro lepší spojení zakroutíme. Na vymazaný plech buchtičky klademe spojením dolů těsně vedle sebe. Na plechu necháme přikryté 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut na 180 stupňů dozlatova.

4

Bezprostředně po upečení buchty potřeme vodou a necháme přikryté vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:
Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Jan Sejbal

Jan Sejbal 17. 1. 2017

Nedá mi to, než se ozvat. Asi je to tím “Food” a zaměřením na jiný druh kuchyně než české. Pochopte že pohádkový děda, jiný než povidlový nechce. A mě teda taky jiný nelezou. S pozdravem, Honza

Odpovědět

pro přidání komentáře