Honzovy buchty

Tyhle buchty jsou cruelty free ! A pořád jako od babičky :)

Veronika Krausová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto:
  • 1kg hladké mouky
  • 1 koska droždí
  • 0,5 l ovesného mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 0,2 l slunečnicového oleje
  • 1 vanilkový lusk
  • 20 g pomerančové kůry
  • 2 lžičky soli
Maková náplň:
  • 150 g mletého máku
  • 80 g třtinového cukru
  • 0,3 l ovesného mléka
Oříšková náplň:
  • 150 g mletých lískových oříšků
  • 100 g datlí
  • 0,15 l ovesného mléka

Postup

1
Mouku dáme do velké mísy a doprostřed vyhloubíme důlek, v něm necháme vzejít kvásek ( droždí na kousky + lžíce cukru + 10 lžic vlažného mléka). Po 10 minutách přidáme zbylé ingredience a vypracujeme pružné a mírně lepivé těsto. Zaprášíme moukou a přikryté necháme 1-1,5 hodiny kynout.
2
Všechny ingredience na makovou náplň smícháme a necháme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání zhoustnout. Oříškovou náplň vaříme stejným způsobem včetně datlí a po zhoustnutí rozmixujeme.
3
Vykynuté těsto jemně propracujeme a odebíráme po 100 gramech, ze kterých uděláme kuličku, zploštíme jí a vložíme do ní lžičku náplně. Protější okraje placičky nad náplní spojíme až vznikne "měšec". Spojené okraje pro lepší spojení zakroutíme. Na vymazaný plech buchtičky klademe spojením dolů těsně vedle sebe. Na plechu necháme přikryté 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut na 180 stupňů dozlatova.
4
Bezprostředně po upečení buchty potřeme vodou a necháme přikryté vychladnout.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo-sýrové placičky

Jednoduchý tvarohový dortík s ovocem

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

8 receptů na chladivé koktejly plné vitamínů ze 3 ingrediencí

Obrácené švestkové koláčky

Chřestový flan s parmezánem

Celozrnné gnocchi dvou barev

Cuketové bramboráčky z ovesných vloček s lososem

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Batátovo-čočková polévka