Tyhle buchty jsou cruelty free ! A pořád jako od babičky :)
Veronika Krausová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto:
1kg hladké mouky
1 koska droždí
0,5 l ovesného mléka
100 g třtinového cukru
0,2 l slunečnicového oleje
1 vanilkový lusk
20 g pomerančové kůry
2 lžičky soli
Maková náplň:
150 g mletého máku
80 g třtinového cukru
0,3 l ovesného mléka
Oříšková náplň:
150 g mletých lískových oříšků
100 g datlí
0,15 l ovesného mléka
Postup
1
Mouku dáme do velké mísy a doprostřed vyhloubíme důlek, v něm necháme vzejít kvásek ( droždí na kousky + lžíce cukru + 10 lžic vlažného mléka). Po 10 minutách přidáme zbylé ingredience a vypracujeme pružné a mírně lepivé těsto. Zaprášíme moukou a přikryté necháme 1-1,5 hodiny kynout.
2
Všechny ingredience na makovou náplň smícháme a necháme pod pokličkou na mírném plameni za občasného míchání zhoustnout.
Oříškovou náplň vaříme stejným způsobem včetně datlí a po zhoustnutí rozmixujeme.
3
Vykynuté těsto jemně propracujeme a odebíráme po 100 gramech, ze kterých uděláme kuličku, zploštíme jí a vložíme do ní lžičku náplně. Protější okraje placičky nad náplní spojíme až vznikne "měšec". Spojené okraje pro lepší spojení zakroutíme. Na vymazaný plech buchtičky klademe spojením dolů těsně vedle sebe. Na plechu necháme přikryté 15 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut na 180 stupňů dozlatova.
4
Bezprostředně po upečení buchty potřeme vodou a necháme přikryté vychladnout.