Ve střední pánvi osmahněte maso dohněda, dochuťte jej solí (případně odlijte přebytečný tuk).
Vyjměte maso bokem a na pánvi s olivovým olejem osmahněte zhruba 2 minuty česnek a cibuli. Maso vraťte do pánve a přidejte rajčata, bazalku, sůl a pepř.
Na nízkém plameni nechte zakrytí probublávat 30-40 minut (nepřidávejte žádnou vodu, protože omáčka by měla být hustá).
Mezitím posolte nakrájené cukety a nechte 10 minut pustit vodu, poté osušte ubrouskem. Na grilu ogrilujte cukety po obou stranách po dobu zhruba 2-3 minuty.
Předehřejte troubu na 190 °C.
Ve střední míse dobře promíchejte ricottu, nastrouhaný parmezán a vejce.
Do pekáče poté vrstvěte 1/2 hrnku omáčky, pokládejte cuketou, poté rozetřete vrstvu 1/2 hrnku ricottové směsi, poté pokryjte 1 hrnkem mozzarelly, tento proces opakujte, dokud vám nedojdou ingredience (1 hrnek mozzarelly nechte na později).
Zakryté alobalem pečte 30 minut, poté odstraňte fólii a pečte dalších 20 minut. Po 20 minutách posypte zbytkem mozzarelly a nechte ještě zhruba 10 minut zapékat, dokud se mozzarella nerozteče.
Před servírováním nechte 5-10 minut odležet. Dobrou chuť :).