Česnekový chléb se sýrem

Skvělý chléb k vínu, televizi, nebo pro návštěvy. Určitě vyzkoušejte, protože tento recept si bezpochyby zamilujete! :)

Česnekový chléb se sýrem

Ingredience na 10 porcí

Chléb

  • 675 g polohrubé mouky
  • 550 ml teplé vody
  • 7 g sušených kvasnic
  • 2 lžiček soli
  • 1 lžička cukru

Náplň

  • 100 g másla
  • 2 lžíce petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Zaděláme na kvásek: 125 ml teplé vody smícháme v míse s cukrem a droždím. Odložíme a necháme cca 5 minut působit kvasinky.

2

V druhé míse smícháme ostatní suroviny na chléb. Přidáme k nim kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě cca 1,5 hod vykynout.

3

Předehřejeme troubu na 250 stupňů a na její dno dáme pekáč s vodou. Ten nám udrží v první fázi pečení vlhkost. Vykynuté těsto vytvarujeme v podlouhlý chléb, který na povrchu párkrát nařízneme.

4

Chléb pečeme cca 10 minut spolu s pekáčem s vodou. Po 10 minutách pekáč s vodou vyjmeme a ještě 15 minut pečeme. Upečený chléb necháme vychladnout. Troubu ovšem nevypínáme, jen ji ztlumíme na 150 stupňů.

5

Rozpustíme máslo, přidáme k němu olivový olej a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a směsí chléb důkladně potřeme i v mezerách. Do mezer naskládáme také sýr. Vše posypeme petrželkou a chléb zabalíme do alobalu.

6

Zabalený pečeme cca 15 minut ve stále vyhřáté troubě na 150 stupňů. Hotový chléb vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout a každý si může rukou odtrhávat kousky sýrové dobroty. :)

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Petra Jirků

Petra Jirků 4. 4. 2015

Kam v postupu zmizela náplň???

Odpovědět

Filip

Filip 8. 4. 2015

Doplněno Petro. Při úpravách jeden krok vypadlo. Děkujeme za všimnutí. 🙂

Odpovědět

Štěpán Tripal

Štěpán Tripal

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře