
Chléb
Náplň
Zaděláme na kvásek: 125 ml teplé vody smícháme v míse s cukrem a droždím. Odložíme a necháme cca 5 minut působit kvasinky.
V druhé míse smícháme ostatní suroviny na chléb. Přidáme k nim kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě cca 1,5 hod vykynout.
Předehřejeme troubu na 250 stupňů a na její dno dáme pekáč s vodou. Ten nám udrží v první fázi pečení vlhkost. Vykynuté těsto vytvarujeme v podlouhlý chléb, který na povrchu párkrát nařízneme.
Chléb pečeme cca 10 minut spolu s pekáčem s vodou. Po 10 minutách pekáč s vodou vyjmeme a ještě 15 minut pečeme. Upečený chléb necháme vychladnout. Troubu ovšem nevypínáme, jen ji ztlumíme na 150 stupňů.
Rozpustíme máslo, přidáme k němu olivový olej a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a směsí chléb důkladně potřeme i v mezerách. Do mezer naskládáme také sýr. Vše posypeme petrželkou a chléb zabalíme do alobalu.
Zabalený pečeme cca 15 minut ve stále vyhřáté troubě na 150 stupňů. Hotový chléb vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout a každý si může rukou odtrhávat kousky sýrové dobroty. :)