Ingredience
Korpus
- 3/4 hrnku másla pokojové teploty
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 -3/4 hrnku čokoládových kousků
- 1/2 hrnku lentilek (nebo m&m’s)
Krém
- 1/4 hrnku másla
- 1/4 hrnku ztuženého tuku
- 1/4 hrnku holandského kakaa
- 2 hrnky moučkového cukru
- 2-3 lžíce vody
Postup
- Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a zamíchejte.
- Přisypte mouku, kakao a jedlou sodu. Promíchejte a přidejte čokoládové kousky a lentilky.
- Dejte těsto do lednice aspoň na 3 hodiny.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem a vymažte strany.
- Rozprostřete těsto do formy a pečte 18 až 20 minut. Poté vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.
- Připravte si krém. Vyšlehejte tuk s máslem dohladka. Postupně přidejte kakao a půlku množství cukru.
- Přilijte 1 až 2 lžíce vody. Přisypte zbytek cukru a šlehejte dohladka.
- Vychladlý dort ozdobte dle své fantazie a můžete podávat.
